Επιδοτήσεις: Πληρώνονται χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης – Άνοιξε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις διορθώσεις

Περισσότεροι από 15.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι μπορούν να προβούν στις διορθώσεις των στοιχείων τους μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς η πλατφόρμα άνοιξε, και να πληρωθούν επιτέλους όλοι αυτοί που για διάφορους λόγους αντιμετωπίζουν εκκρεμότητες στις πληρωμές τους

Περισσότεροι από 15.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι (από τους 65.000 παραγωγούς που βρίσκονται σε αυτή τη δεινή θέση σε όλη την Ελλάδα) μπορούν από αυτή τη στιγμή και μετά, αλλά όχι μετά το πέρας της επόμενης εβδομάδας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιπροέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Μύρωνα Χιλετζάκη, να προβούν στις διορθώσεις των στοιχείων τους μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ). Κι αυτό διότι από χθες Πέμπτη 2 Μαρτίου ώρα 4 το απόγευμα, η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ανοιχτή προκειμένου να γίνουν αυτές οι διαδικασίες και να πληρωθούν επιτέλους όλοι οι παραγωγοί που για διάφορους λόγους αντιμετωπίζουν εκκρεμότητες στις πληρωμές τους.

«Η πλατφόρμα άνοιξε. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου δηλώνει έτοιμη. Ο μηχανισμός της οργάνωσης μας δηλαδή είναι έτοιμος. Και καλούμε όλους τους παραγωγούς της δύναμης μας, που έχουν προβλήματα με το ΟΣΔΕ και επιθυμούν να προβούν σε διορθώσεις, να έρθουν στα γραφεία μας άμεσα», σύμφωνα με όσα λέει στο neakriti.gr ο Μύρων Χιλετζάκης.

Ο ίδιος εκτιμά πως η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή τουλάχιστον για μία εβδομάδα χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για την περαιτέρω λειτουργία του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επομένως, ο κόσμος δεν θα πρέπει να το ρισκάρει και να αφήσει την εβδομάδα που έρχεται να φύγει χωρίς να την εκμεταλλευτεί, όπως λέει στο neakriti.gr ο Μύρων Χιλετζάκης.

«Πληρώνονται οι συνδεδεμένες»

Ο Μύρων Χιλετζάκης αποκάλυψε επίσης την πληροφορία του, σύμφωνα με την οποία έως τις 15 Μαρτίου θα πληρωθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις των παραγωγών. Για τις διορθώσεις που θα γίνουν τώρα δεν μπορεί κανείς να προβλέψει πότε θα γίνουν οι πληρωμές. Πρόκειται πάντως για διάφορες περιπτώσεις παραγωγών. Άλλοι “κάνει να παίρνουν” μέρος της επιδότησης τους και άλλοι δεν έχουν λάβει ακόμη ούτε ένα ευρώ και ως εκ τούτου περιμένουν με μεγάλη αγωνία την όλη διαδικασία μέχρι “να πάνε στο ταμείο”…

Ξεσηκωμός για τα funds

Την ίδια ώρα, η διοίκηση της ΕΑΣΗ, διοργανώνει και εσπερίδα για την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνελεύσεων, στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων 146, με θέμα: «Απαντάμε στα funds: Δώστε λύσεις βιώσιμες, ρεαλιστικές και δίκαιες».

Να υπενθυμίσουμε ότι η οργάνωση καλεί όλο τον αγροτικό κόσμο να βρεθεί στο πλευρό της, καθώς το συνολικό της δάνειο έχει πωληθεί σε fund το οποίο και διεκδικεί να της πάρει ακόμα και το κεντρικό κτήριο στην 62 Μαρτύρων, παραβιάζοντας τις συμβάσεις και τις συμφωνίες που είχαν υπογραφεί μεταξύ ΕΑΣΗ και τραπεζικού συστήματος και οι οποίες από την πλευρά της οργάνωσης εξυπηρετούνταν κανονικά.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς, μάλιστα, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ο «κουμπαράς» των 400.000 ευρώ της Ένωσης Ηρακλείου και το fund να κρατάει όλα αυτά τα χρήματα δεσμευμένα έναντι μελλοντικών δόσεων, στερώντας τα με αυτόν τον τρόπο από τους παραγωγούς-μέλη της ΕΑΣΗ. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι από το 2000 μέχρι σήμερα η ΕΑΣΗ έχει καταβάλει μόνο για τόκους, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 40.000.000 ευρώ!https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.