Επιβλητικός ο επιτάφιος με χιλιάδες πέρλες και χρυσάνθεμα στην Ουρανούπολη

Ημερομηνία:

Ο στολισμός του Επιταφίου είναι μια ιεροτελεστία για όλο το χωριό.
Εντυπωσιάζει ο επιτάφιος στην Ουρανόπολη της Χαλκιδικής, ο οποίος είναι στολισμένος με 70.000 πέρλες και 20.000 χρυσάνθεμα.

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, στην Ουρανούπολη ο στολισμός του Επιταφίου αποτελεί μια ιεροτελεστία για όλο το χωριό που κρατάει έναν μήνα. Από το βράδυ οι γυναίκες του χωριού έβαλαν τις τελευταίες πινελιές σε έναν Επιτάφιο-κόσμημα.

Εδώ και 20 χρόνια οι γυναίκες του χωριού στολίζουν έναν μοναδικό Επιτάφιο με λουλούδια και πέρλες πάνω σε υπέροχα βυζαντινά χρώματα και σχέδια από βιβλία του Αγίου Όρους.

Φέτος ο Επιτάφιος της Ουρανούπολης θα αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών καθώς φτιάχτηκε με πάνω από 70.000 χάντρες και πέρλες και περίπου 20.000 χρυσάνθεμα – μινιατούρες.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ κάτοικοι και επισκέπτες της Ουρανούπολης συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του οικισμού, ενώ το Μεγάλο Σάββατο όλοι συγκεντρώνονται μπροστά από τον Πύργο του Προσφορίου στο λιμάνι για να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ευλογιά των προβάτων: Στους δρόμους κατεβαίνουν οι...

«Περιμέναμε να περάσει ένας χρόνος για να κάνουμε έφοδο...

Τσουχτερό – πρόστιμο αν μεταφέρεις τα ψώνια...

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας μόλις τέθηκε σε πλήρη...

Ευλογιά των προβάτων: Στους δρόμους κατεβαίνουν οι...

«Περιμέναμε να περάσει ένας χρόνος για να κάνουμε έφοδο...

Τσουχτερό – πρόστιμο αν μεταφέρεις τα ψώνια...

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας μόλις τέθηκε σε πλήρη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στη Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο πρώην βουλευτής ανακοινώνει την προσχώρησή του στη Νέα...

Το Τ.Ε.Ε. – Τμήμα Δυτικής Κρήτης για το Τμήμα Κίσσαμος -Χανιά του ΒΟΑΚ

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΕΕ - ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ...