Γέλιο, καλό σεξ και μουσική!

Μη μου πεις τώρα δε μετράει το σεξ! Άσε ρε, τι μας λες! Αν δεν ενώνει ψυχή τε και σώματι αυτό, τότε τι ενώνει;

Οι σχέσεις καμιά φορά είναι πολύ πιο απλές απ΄ ότι νομίζουμε. Και να σου πω την αλήθεια, στην ουσία τους είναι εύκολες, εμείς τις κάνουμε να μοιάζουν τέτοια παιχνίδια ψυχοσύνθεσης και κοσμοθεωρίας.

Υπάρχει εσαεί, ένα τρίπτυχο επιτυχίας που συνοψίζεται σε πολύ κοινότυπα στο άκουσμά τους πράγματα, αλλά στον ωμό ρεαλισμό των σχέσεων ξεδιπλώνουν τον μίτο της Αριάδνης και σε βγάζουν από το αδιέξοδο: γέλιο, καλό σεξ και κοινή μουσική. Τι καλύτερο να βρεις για να συνδέσεις τους ανθρώπους;

Όταν περνάει ο χρόνος, όσο ερωτευμένος και να είσαι, υπάρχει η αδυσώπητη δύναμη της συνήθειας που αλλοιώνει τα πάντα. Αν όμως καταφέρεις να κάνεις την συνήθεια απόλαυση, τότε μπράβο έκανες την τύχη σου, μπράβο είσαι ο καλύτερος. Όχι, δεν ειρωνεύομαι, σοβαρά. Αν μπορείς να κάνεις μετά από χίλιες φορές ένα αστείο να μοιάζει το ίδιο καλό, αν καταφέρεις να κάνεις το σεξ το ίδιο απολαυστικό με την αρχή και αν μπορέσεις να κάνεις ένα τραγούδι να ακούγεται το ίδιο νοσταλγικό ξανά και ξανά, έχεις θεμελιώσει ουσιαστικά την σχέση σου.

Δε χρειάζονται μεγαλεπήβολες ιδέες και τρανταχτές γνώμες για να ταιριάξουν οι άνθρωποι. Σαν τα γλυκά είμαστε, θέλουμε γερές δόσεις από απλά υλικά για να δέσουμε. Έτσι σε κάθε μας κατανάλωση γινόμαστε πιο απολαυστικοί.

Γέλα, γέλα όσο πιο πολύ μπορείς. Και κάνε και τον άνθρωπό σου να γελάσει. Γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο ερωτεύσιμο από το να βλέπεις το πιο όμορφο πρόσωπο να γελάει και πόσο μάλλον εξ`αιτίας σου. Πως να στο πω, είναι αυτό που το πρωί αράζετε στον καναπέ με μια κούπα καφέ και μπορεί να σχολιάσετε το οτιδήποτε, να ξεκινήσετε να γελάτε και αυτό το τράνταγμα του σώματος να σας φέρει στο σημείο να αγκαλιαστείτε. Μέσα από το χιούμορ και την εύθυμη διάθεση μπορείς να καταλάβεις τόσα πολλά, από την ευφυΐα μέχρι τα κοινά σας χαρακτηριστικά. Έτσι κι αλλιώς τί νόημα έχει να είσαι μέσα στη γκρίνια; Τότε άστο αδερφάκι, πάμε γι΄ άλλα. Η γκρίνια δεν χωράει στις σχέσεις.

Και σεξ. Κάνε πολύ σεξ και καλό σεξ. Μη μου πεις τώρα δε μετράει το σεξ! Άσε ρε, τι μας λες! Αν δεν ενώνει ψυχή τε και σώματι αυτό, τότε τι ενώνει; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο ιεροτελεστικό και όμοιό του να μπορεί να δημιουργήσει δεσμούς στενής ισχύος. Είναι το πιο δυνατό στοιχείο και ταυτόχρονα το πιο απολαυστικό ώστε να κάνει την δυάδα μονάδα. Γιατί στην τελική για να πετύχει το αίσθημα πρέπει να είναι κοινό και αμοιβαίο, έτσι ολοκληρώνεται, μέσα από τη συμπλήρωση. Και σίγουρα αυτή εμφανίζεται με ένα χάδι στον λαιμό και με ένα τσιγάρο κάτω από τα σεντόνια.

Και μουσική, πολύ μουσική, κοινή μουσική. Οι ζωές μας, λένε, μοιάζουν με ταινίες. Και όπως κάθε ταινία, έτσι και οι δικές μας έχουν την ιδιαίτερη εκείνη μουσική που την υπογραμμίζει. Σίγουρα, δεν μπορείς να βρεις μια μουσική που να βασίζεται στα ίδια πλήκτρα με τα δικά σου, μπορείς όμως να ανακαλύψεις παρόμοιους τόνους. Δεν υπάρχει πιο όμορφη στιγμή από εκείνη που συνειδητοποιείτε πως έχετε το ίδιο αγαπημένο συγκρότημα, όταν χορεύετε στους ίδιους ρυθμούς, όταν σιγοτραγουδάτε ο ένας στον άλλον τους ίδιους στίχους με το πιο ερωτικό σας βλέμμα.

Το πιο γαμάτο όμως είναι πως αυτά τα τρία μπορούν να γίνουν και όλα μαζί. Μια άκρως ερωτική βραδιά με γέλιο και μουσική. Και τότε ναι, θα νιώσεις τι πάει να πει στιγμιαία ευτυχία και ένωση.

Η ισορροπία βρίσκεται στα απλά, στα τόσο απλά που μπορεί να μην τα σκεφτείς καν εξ`αρχής. Στα απλά δε δίνουμε αξία και αυτό είναι το λάθος μας. Γιατί και οι σχέσεις και τα συναισθήματα και οι άνθρωποι και το γέλιο και το σεξ και η μουσική ακόμη, απλά είναι. Αλλά η αξία που τους δίνουμε είναι που τα μετατρέπει σε σημαντικά. Ένα είναι το τρίπτυχο τελικά.

Eπιμέλεια Κειμένου Έλλης Β. Ζάχου: Κατερίνα Κεχαγιά.

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

Τα σχόλια είναι κλειστά.