Γιορτινές βάρδιες εξόντωσης στα νοσοκομεία: Στα όριά τους οι υγειονομικοί, προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας

Ημερομηνία:

O όγκος δουλειάς που δεν μειώνεται ποτέ και η πίεση που αυξάνεται, λόγω της έλλειψης προσωπικού, συνθέτουν μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη που δημιουργεί ένα κλίμα ανασφάλειας για τους ασθενείς

Δύσκολες γιορτές θα περάσουν για ακόμη μια φορά πολλοί υγειονομικοί σε νοσοκομεία της Κρήτης, που, όπως καταγγέλλουν, θα κληθούν να κάνουν εξαντλητικά ωράρια, τη στιγμή που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, εκκρεμούν χιλιάδες ρεπό από την περίοδο της πανδημίας. Όπως περιγράφουν, ο όγκος δουλειάς που δε μειώνεται ποτέ και η πίεση που αυξάνεται λόγω της έλλειψης προσωπικού συνιστούν μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη και ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων.

Όπως καταγγέλλουν οι υγειονομικοί, που βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί εν μέσω εορταστικής περιόδου, καλούνται να κάνουν εξαντλητικά ωράρια προκειμένου να κρατήσουν όρθια τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης, τη στιγμή που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, εκκρεμούν χιλιάδες ρεπό από την περίοδο της πανδημίας.

Οι υγειονομικοί ζητούν ενίσχυση του συστήματος υγείας με επαρκές προσωπικό

Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τα ρεπό και οι ημέρες αδείας ανέρχονται σε 20.000 σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, με πολλές από αυτές να είναι σε εκκρεμότητα από το 2021.

Όπως περιγράφουν υγειονομικοί, ο όγκος δουλειάς που δεν μειώνεται ποτέ και η πίεση που αυξάνεται, λόγω της έλλειψης προσωπικού, συνθέτουν μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη, που την ίδια ώρα δημιουργεί ένα κλίμα ανασφάλειας για τους ασθενείς.

Οι υγειονομικοί ζητούν ενίσχυση του συστήματος υγείας με επαρκές προσωπικό, ώστε τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν στις τρέχουσες απαιτήσεις, που όλο και αυξάνονται λόγω των αποχωρήσεων.

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της...

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες...

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της...

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες...

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

To πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό από την αναταραχή στο Ισραήλ

Γεωπολιτική αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο, που θα έχει αντίκτυπο...

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...