Γιορτινές βάρδιες εξόντωσης στα νοσοκομεία: Στα όριά τους οι υγειονομικοί, προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας

Ημερομηνία:

O όγκος δουλειάς που δεν μειώνεται ποτέ και η πίεση που αυξάνεται, λόγω της έλλειψης προσωπικού, συνθέτουν μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη που δημιουργεί ένα κλίμα ανασφάλειας για τους ασθενείς

Δύσκολες γιορτές θα περάσουν για ακόμη μια φορά πολλοί υγειονομικοί σε νοσοκομεία της Κρήτης, που, όπως καταγγέλλουν, θα κληθούν να κάνουν εξαντλητικά ωράρια, τη στιγμή που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, εκκρεμούν χιλιάδες ρεπό από την περίοδο της πανδημίας. Όπως περιγράφουν, ο όγκος δουλειάς που δε μειώνεται ποτέ και η πίεση που αυξάνεται λόγω της έλλειψης προσωπικού συνιστούν μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη και ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων.

Όπως καταγγέλλουν οι υγειονομικοί, που βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί εν μέσω εορταστικής περιόδου, καλούνται να κάνουν εξαντλητικά ωράρια προκειμένου να κρατήσουν όρθια τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης, τη στιγμή που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, εκκρεμούν χιλιάδες ρεπό από την περίοδο της πανδημίας.

Οι υγειονομικοί ζητούν ενίσχυση του συστήματος υγείας με επαρκές προσωπικό

Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τα ρεπό και οι ημέρες αδείας ανέρχονται σε 20.000 σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, με πολλές από αυτές να είναι σε εκκρεμότητα από το 2021.

Όπως περιγράφουν υγειονομικοί, ο όγκος δουλειάς που δεν μειώνεται ποτέ και η πίεση που αυξάνεται, λόγω της έλλειψης προσωπικού, συνθέτουν μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη, που την ίδια ώρα δημιουργεί ένα κλίμα ανασφάλειας για τους ασθενείς.

Οι υγειονομικοί ζητούν ενίσχυση του συστήματος υγείας με επαρκές προσωπικό, ώστε τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν στις τρέχουσες απαιτήσεις, που όλο και αυξάνονται λόγω των αποχωρήσεων.

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων μέσω...

Την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων φιλοδοξεί να υλοποιήσει...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν...

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Ηράκλειο:Την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων μέσω...

Την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων φιλοδοξεί να υλοποιήσει...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν...

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων μέσω ΕΣΠΑ διεκδικεί ο Δήμος Μαλεβιζίου

Την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων φιλοδοξεί να υλοποιήσει...

Ένας χρόνος ΕΟΠΑΕ: οι ανησυχίες μας ενισχύονται

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού...

ΚΚΕ:Νέα Κεντρική Επιτροπή και Νέα Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ...