Γηροκομείο στα Χανιά: Συγκλονίζει ο γιος ηλικιωμένου

Ημερομηνία:

«Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον. Το να κακοποιείς την τρίτη ηλικία, είναι σαν να κακοποιείς παιδιά», τονίζει ο γιος ενός από τους ηλικιωμένους που έχασε τη ζωή του στο γηροκομείο των Χανίων, το οποίο βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” έρευνας.

Ο Βασίλης ζει μόνιμα σε χώρα του εξωτερικού. Ο πατέρας του – που ζούσε μόνος στα Χανιά – όταν χρειάστηκε ειδική φροντίδα, μπήκε στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας της Σούδας. Σύμφωνα με όσα αναμένεται να καταθέσει και στις αρμόδιες προξενικές Aρχές σε βάρος του γηροκομείου, ο πατέρας του έφυγε ξαφνικά από την ζωή βασανισμένος, 4 μήνες μετά την εισαγωγή του, «από ανακοπή καρδιάς» σύμφωνα με ρεπορτάζ του ant1news.gr.

Ψάχνοντας σήμερα την υπόθεση, μετά τη “χιονοστιβάδα” καταγγελιών, κάνει λόγο και για οικονομική εκμετάλλευση και εξαπάτηση των τροφίμων και των συγγενών τους.

Η μονάδα από το 2009 έως τα τέλη του 2011 φέρεται να λειτουργούσε χωρίς άδεια, και έκτοτε με μια άδεια φιλοξενίας μόλις 16 ατόμων, όταν ο τελευταίος έλεγχος εντόπισε στους χώρους του γηροκομείου 55 ηλικιωμένους. Είχε δει κανείς αυτήν την υπέρβαση, αναρωτιούνται τώρα οι συγγενείς των τροφίμων;

Σύμφωνα με αυτοψία στους χώρους του γηροκομείου, οι ελεγκτές βρίσκουν σοβαρές πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις. Και παρότι ήδη από το 2010, η τότε Νομαρχία είχε διατάξει να “σφραγιστεί” το γηροκομείο, η μονάδα συνέχισε την λειτουργία της.

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί κάποιες από τις οικογένειες που έχουν προβεί σε καταγγελίες για το γηροκομείο των Χανίων, υπέβαλε αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπεριφέρειας Χανίων, που είναι οι αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές για την λειτουργία του οίκου ευγηρίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραυματίστηκε 20χρονος τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς...

Ο νεαρός που διέσχισε τον εθνικό δρυμό με γκρουπ...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή...

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....

Τραυματίστηκε 20χρονος τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς...

Ο νεαρός που διέσχισε τον εθνικό δρυμό με γκρουπ...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή...

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...