Ηράκλειο:«Αγκαλιάζοντας τις Νεφέλες ένας χρόνος μαζί, ένας χρόνος μετά»

Ημερομηνία:

Επιστημονική Ημερίδα και βιωματικά εργαστήρια του Κέντρου Ημέρας Αλτσχάιμερ ΠΑΓΝΗ «Νεφέλη», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και 7ης ΥΠΕ σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηρακλείου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας Alzheimer (ΠΑΓΝΗ) «Νεφέλη», διεξάγεται επιστημονική ημερίδα με αντικείμενο τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις στην άνοια, τους προγνωστικούς της παράγοντες καθώς και τα πεπραγμένα του Κέντρου Ημέρας στις 27/1/2023, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου .
Η ημερίδα περιλαμβάνει εισηγήσεις από επιστήμονες με ενεργό ρόλο στο τομέα της άνοιας έγκριτα μέλη της HIAAD και άλλους επαγγελματίες που έρχονται να συνδράμουν από το επιστημονικό τους πεδίο, στο τομέα της πρόληψης, της θεραπείας και των δικαιωμάτων των ασθενών.
Επίσης, θα γίνουν δυο διαδραστικά εργαστήρια, τα όποια απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές κα), που δραστηριοποιούνται στην ανίχνευση διαταραχών μνήμης και παρέμβασης στην άνοια.
Τέλος, από την ημερίδα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο λόγος των ατόμων που βρίσκονται στο πλάι των ασθενών, οι φροντιστές, οι μεγάλοι ήρωες της καθημερινότητας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Παράταση της περιοδικής έκθεσης...

Ο τίτλος «Εκατόμπολις» αντλεί την έμπνευσή του από τον...

«Το Πολυτεχνείο ζει; 52 χρόνια μετά»: Εκδήλωση...

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Μ. Καρέλλη Με...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Παράταση της περιοδικής έκθεσης...

Ο τίτλος «Εκατόμπολις» αντλεί την έμπνευσή του από τον...

«Το Πολυτεχνείο ζει; 52 χρόνια μετά»: Εκδήλωση...

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Μ. Καρέλλη Με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Reuters: Η Ελλάδα διαπραγματεύεται την αγορά οπλικών συστημάτων από το Ισραήλ για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»

Περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία...

Το κάπνισμα και το άτμισμα αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη έδειξε ότι κάπνισμα και άτμισμα συνδέεται με...

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για εκπαιδευτικούς

Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και...

Λογαριασμοί ρεύματος: Όφελος 23% με τα μπλε σε σχέση με τα πράσινα τιμολόγια

Οι λογαριασμοί ρεύματος αναμένεται να επιβαρυνθούν τον Δεκέμβριο –...