Ηράκλειο: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας

Ο Βασίλης Λαμπρινός υπέγραψε τη σύμβαση η οποία προβλέπει εργασίες αναβάθμισης και εξωραϊσμού της Πλατείας Ελευθερίας, με τις σχετικές εργασίες να ξεκινούν άμεσα

Ηράκλειο: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας

Εδώ και δεκαετίες Ηρακλειώτες και επισκέπτες καυτηριάζουν την εικόνα της Πλατείας Ελευθερίας αλλά και τις δεκάδες παγίδες ατυχήματος.

Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, ξεκινά πλέον το έργο εξωραϊσμού της Πλατείας Ελευθερίας η οποία πρόκειται να αλλάξει όψη, με στόχο η γενικότερη εικόνα να κουμπώσει αισθητικά, λειτουργικά και περιβαλλοντικά με το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου.

Ο Βασίλης Λαμπρινός υπέγραψε τη σύμβαση η οποία προβλέπει εργασίες αναβάθμισης και εξωραϊσμού της Πλατείας Ελευθερίας, με τις σχετικές εργασίες να ξεκινούν άμεσα.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι οι κάτοικοι και επισκέπτες να αγαπήσουν εκ νέου την Πλατεία Ελευθερίας. Μεταξύ άλλων, θα ξηλωθούν τα μάρμαρα, τα οποία θα αντικατασταθούν με τοπική πέτρα, θα ενισχυθούν τα στοιχεία πρασίνου, ενώ θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στη βελτίωση του μικροκλίματος αυξάνοντας το αστικό πράσινο, ενώ με την ανακαίνιση της Πλατείας Ελευθερίας ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.