Ηράκλειο: Αυξημένες κατά 4,35% οι αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο στο “Ν. Καζαντζάκης”

Ημερομηνία:

Αυξημένες σε σχέση με πέρυσι ήταν και τον Ιούνιο οι αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Στο “Ν. Καζαντζάκης”, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αερολιμένα, έφτασαν τον φετινό Ιούνιο 23.663 περισσότεροι επισκέπτες που μεταφράζονται σε αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού κατά 4,35 συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου τον περασμένο μήνα αφίχθησαν με πτήσεις εξωτερικού 567.557 επιβάτες, έναντι 543.894 τον περυσινό Ιούνιο. Αυξημένες, και μάλιστα αρκετά περισσότερο, ήταν τον Ιούνιο και οι αφίξεις εσωτερικού που ανήλθαν σε 69.541 από 55.106, καταγράφοντας άλμα προς τα πάνω κατά 26,19% το 2023 σε σχέση με το 2022.

Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις εξωτερικού, η Γερμανία παραμένει παραδοσιακά η πρώτη χώρα προέλευσης με διαφορά, με 152.893 αφίξεις. Ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο με 90.586, η Γαλλία με 53.396, η Πολωνία με 37.040, η Ολλανδία με 27.648, η Αυστρία με 24.559 και η Τσεχία με 21.568 αφίξεις τουριστών. Σημαντικός αριθμός τουριστών ήρθε από το Ισραήλ, από όπου οι αφίξεις έφτασαν τις 19.692. Έπονται η Ιταλία με 19.556 αφίξεις, το Βέλγιο με 16.481 και η Ελβετία με 16.306 αφίξεις.

Συνολικά, ο αερολιμένας Ηρακλείου κατέγραψε κινήσεις αεροσκαφών από 62 χώρες και αφίξεις επιβατών από 54 χώρες, πέραν εκείνων που ήρθαν με πτήσεις εσωτερικού.https://www.ertnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δωρεά Οργάνων: Πολύτιμο δώρο ζωής από 77χρονη...

Το ωραιότερο δώρο θα πάρει για τις γιορτές ασθενής...

Σε οριακή κατάσταση η σίτιση στο ΠΑΓΝΗ...

Την οριακή κατάσταση στο τμήμα σίτισης του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει...

Δωρεά Οργάνων: Πολύτιμο δώρο ζωής από 77χρονη...

Το ωραιότερο δώρο θα πάρει για τις γιορτές ασθενής...

Σε οριακή κατάσταση η σίτιση στο ΠΑΓΝΗ...

Την οριακή κατάσταση στο τμήμα σίτισης του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δωρεά Οργάνων: Πολύτιμο δώρο ζωής από 77χρονη Ηρακλειώτισσα

Το ωραιότερο δώρο θα πάρει για τις γιορτές ασθενής...

Διχάζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο φαράγγι της Σαμαριάς

Το δέντρο φωταγωγήθηκε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου. Διίστανται οι απόψεις...

Σε οριακή κατάσταση η σίτιση στο ΠΑΓΝΗ λόγω υποστελέχωσης – Ένας μάγειρας για κάθε βάρδια

Την οριακή κατάσταση στο τμήμα σίτισης του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει...