Ηράκλειο: Ελεύθεροι οι 6 συλληφθέντες από την κατάληψη «Ευαγγελισμός»

Ημερομηνία:

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι έξι συλληφθέντες για την κατάληψη στο κτίριο του πανεπιστημίου Κρήτης. Δεν τους ασκήθηκε δίωξη για την επίθεση εναντίον του Μάκη Βορίδη, το προηγούμενο Σάββατο σε εστιατόριο στο Ηράκλειο, διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης για τα πλημμελήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της ρευματοκλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, οι 6 παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο τον ερχόμενο Μάρτιο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι συλληφθέντες δεν οδηγήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο, αν και αυτός ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, για λόγους ασφαλείας καθώς είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κτίριο.

Στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου όπου κρατούνταν τα 6 άτομα μετέβη ο εισαγγελέας Ηρακλείου για την άσκηση της ποινικής δίωξης. Η συγκέντρωση συμπαράστασης μεταφέρθηκε έξω από το αστυνομικό μέγαρο όπου μια ομάδα περίπου 50 ατόμων διαμαρτυρήθηκε για την σύλληψη των νεαρών ατόμων.

Χθες το πρωί, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας από Ηράκλειο και Ρέθυμνο, μπήκαν στο υπό κατάληψη κτίριο του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο και συνέλαβαν τα 5 άτομα που είχαν ταυτοποιήσει για την επίθεση στον Μ. Βορίδη, αλλά και ένα ακόμη άτομο που συνελήφθη στην οικία του.

Οι συλληφθέντες είναι από 26 ως 34 ετών και εναντίον τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και ρευματοκλοπή, αφού το δίκτυο του “Ευαγγελισμού” είχε συνδεθεί παράνομα με το δίκτυο.https://www.ertnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου : Δεν...

Όπως αναφέρει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου σε...

Κρήτη: Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον θάνατο...

Η δίκη του μικρού Άγγελου στην Κρήτη ξεκίνησε κάτω...

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου : Δεν...

Όπως αναφέρει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου σε...

Κρήτη: Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον θάνατο...

Η δίκη του μικρού Άγγελου στην Κρήτη ξεκίνησε κάτω...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σημαντικά έργα προϋπολογισμού 4.000.000€ για την Π.Ε Ρεθύμνης εγκρίθηκαν από την Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης

Τέσσερα μεγάλα έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ,...