Ηράκλειο:Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας

Ημερομηνία:

(Σάββατο 08/10/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 08/10/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00 και στην πλατεία Ελευθερίας από τις 10:00 έως τις 14:30.
Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Εθελοντισμού.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο.
Σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις μονάδες που έχει προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής του ή συγγενική. Παράλληλα στο χώρο της αιμοδοσίας ο κάθε αιμοδότης θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αίτηση για την έκδοση της ηλεκτρονικής ατομικής κάρτας αιμοδότη σε περίπτωση που δεν την έχει ακόμα προμηθευτεί.
Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου πραγματοποιεί τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία. Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική εντός της μονάδας αιμοδοσίας.

Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα για ενημέρωση και εγγραφή δωρητών μυελού των οστών σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας», ενημέρωση και εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων καθώς και ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για εγκύους) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2810239773 και 6978247010 και e-mail: aimatocritis@hotmail.com -www.aimatocritis.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2026 έκοψε...

Με χαμόγελα και ευχές για υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα,...

Δήμος Ηρακλείου:Στη Λότζια οι μαθητές του 24ου...

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό Τα παιδιά της...

Ηράκλειο:Την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2026 έκοψε...

Με χαμόγελα και ευχές για υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα,...

Δήμος Ηρακλείου:Στη Λότζια οι μαθητές του 24ου...

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό Τα παιδιά της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2026 έκοψε ο Δήμος Γόρτυνας

Με χαμόγελα και ευχές για υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα,...

Το καλοκαίρι του 2026 ξεκινάει η λειτουργία του Leolia Nautica Resort Pelion 5* by CHC Group στα Καλά Νερά στο Βόλο

Ζαχαρίας Χνάρης: «Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων εμπιστεύονται τον...