Ηράκλειο : Ημερίδα από την Περιφέρεια Κρήτης για τον Παράκτιο Τουρισμό, Θαλάσσια Επιτήρηση και Καινοτομία

Ημερίδα με θέμα «Επανεκτιμώντας τη Διακυβέρνηση στη Μεσόγειο» διοργανώνει σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PANORAMED Interreg MED.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μ. Κοζυράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ν. Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων Γ. Αλεξάκης, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ε. Δουβής, ο Γ. Σέγκος Δήμαρχος Χερσονήσου, ο Γ. Καρακάσης Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Μ. Ψαρουδάκης Αντιδήμαρχος Αμαρίου, εκπρόσωποι των Δήμων Ρεθύμνου, Μινώα, Σητείας, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Ηρακλείου και Ρεθύμνου, εκπρόσωποι του ΙΤΕ και του Δικτύου ΠΡΑΞΙΣ εκπρόσωποι Τοπικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών καθώς και εκπρόσωποι από τα Υπουργεία: Οικονομίας & Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων υποδέχθηκε τους εταίρους και συνεργάτες του έργου, που αποτελούν Εθνικές και Περιφερειακές Αρχές χωρών της Μεσογείου και Φορείς-Δίκτυα Ευρωπαϊκής Εμβέλειας, καθώς και τους εκπρόσωπους Ερευνητικών, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της Κρήτης, Δήμων, Επιμελητηρίων και άλλων φορέων που συμμετέχουν.

Η Ελένη Χατζηγιάννη, Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού και Συντονίστρια του PANORAMED στην Κρήτη, παρουσίασε το σημαντικό ρόλο της Περιφέρειας Κρήτης ως του «Συνομιλητή-Διαμεσολαβητή» και τις μέχρι τώρα δράσεις του PANORAMED.

Μετά την Ημερίδα θα ακολουθήσουν κλειστές συνεδρίες των εταίρων του Προγράμματος PANORAMED, που περιλαμβάνουν και ειδική Ενότητα με Επιστήμονες-Ερευνητές της Κρήτης, ειδικούς σε θέματα Παράκτιου Τουρισμού και Θαλάσσιας Επιτήρησης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.