Ηράκλειο: Σαββατοκύριακο περιορισμών και από Δευτέρα πιο χαλαρά μέτρα

Ημερομηνία:

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και όλοι οι περιορισμοί που επιβάλλει το επίπεδο αυξημένης επιτήρησης 3, ισχύουν για την ΠΕ Ηρακλείου το Σαββατοκύριακο, και από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, πιο χαλαρά μέτρα, όπως αποφάσισε η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ και ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής, αφού είχε προηγηθεί μία απίστευτη σύγχυση, με τον χάρτη του ΕΟΔΥ και το ΦΕΚ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε χθες το μεσημέρι στο Ράδιο Κρήτη και ξεκαθάρισε ότι το Σαββατοκύριακο στην ΠΕ Ηρακλείου θα ισχύσουν τα μέτρα επιπέδου 3 και από τη Δευτέρα θα “πέσει” στο επίπεδο 2, ωστόσο η είδηση προκάλεσε εκτός από σύγχυση και προβληματισμό, καθώς ουδείς περίμενε στην παρούσα φάση, ενώ δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, το Ηράκλειο να βγει από την αυξημένη επιτήρηση.

To Σαββατοκύριακο ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών από τις 00.30 έως τις 05.00

Αλλαγή σκηνικού από Δευτέρα

Η ΠΕ Ηρακλείου από Δευτέρα αλλάζει επίπεδο και από “πορτοκαλί” γίνεται “κίτρινο”, το οποίο σημαίνει ότι χαλαρώνουν κάποια μέτρα, ωστόσο η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, ενώ τα καταστήματα θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 00.30.
Δεν θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα, ενώ σε χώρους εστίασης επιτρέπεται να καθίσουν μαζί μέχρι 6 άτομα ενώ αυξάνεται σε 65% από 30%, το ποσοστό χωρητικότητας στην εστίαση και σε χώρους που φιλοξενούν κοινωνικές εκδηλώσεις, στο 50%.
Την ίδια ώρα δεν ισχύει ο περιορισμός συνάθροισης των 9 ατόμων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και το όριο αυξάνεται σε 50.
https://www.ekriti.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αγία Πελαγία: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ μετά...

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Σχετικά με περιστατικό που αναπαράγεται...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου στους πρώτους Δήμους της...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου συγκαταλέγεται στους πρώτους Δήμους της χώρας...

Αγία Πελαγία: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ μετά...

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Σχετικά με περιστατικό που αναπαράγεται...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου στους πρώτους Δήμους της...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου συγκαταλέγεται στους πρώτους Δήμους της χώρας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Airbnb: Σχεδόν sold out τα νησιά

Τα Airbnb καταγράφουν ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες στους ελληνικούς προορισμούς Με...

Τι δείχνει μεγάλη έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης για την περίοδο της πανδημίας

Η τεχνολογία βοήθησε αλλά η διδασκαλία δεν αντικαταστάθηκε. H τεχνολογία...

Η γέννηση του Ελ Νίνιο και το σενάριο για καλοκαίρι μέχρι τα… Χριστούγεννα – Τι ακριβώς συμβαίνει στον Ειρηνικό;

Μια πρωτοφανής θερμική ανωμαλία σε παγκόσμια κλίμακα. Οι δορυφορικές απεικονίσεις...