Ηράκλειο: Σαββατοκύριακο περιορισμών και από Δευτέρα πιο χαλαρά μέτρα

Ημερομηνία:

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και όλοι οι περιορισμοί που επιβάλλει το επίπεδο αυξημένης επιτήρησης 3, ισχύουν για την ΠΕ Ηρακλείου το Σαββατοκύριακο, και από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, πιο χαλαρά μέτρα, όπως αποφάσισε η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ και ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής, αφού είχε προηγηθεί μία απίστευτη σύγχυση, με τον χάρτη του ΕΟΔΥ και το ΦΕΚ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε χθες το μεσημέρι στο Ράδιο Κρήτη και ξεκαθάρισε ότι το Σαββατοκύριακο στην ΠΕ Ηρακλείου θα ισχύσουν τα μέτρα επιπέδου 3 και από τη Δευτέρα θα “πέσει” στο επίπεδο 2, ωστόσο η είδηση προκάλεσε εκτός από σύγχυση και προβληματισμό, καθώς ουδείς περίμενε στην παρούσα φάση, ενώ δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, το Ηράκλειο να βγει από την αυξημένη επιτήρηση.

To Σαββατοκύριακο ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών από τις 00.30 έως τις 05.00

Αλλαγή σκηνικού από Δευτέρα

Η ΠΕ Ηρακλείου από Δευτέρα αλλάζει επίπεδο και από “πορτοκαλί” γίνεται “κίτρινο”, το οποίο σημαίνει ότι χαλαρώνουν κάποια μέτρα, ωστόσο η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, ενώ τα καταστήματα θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 00.30.
Δεν θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα, ενώ σε χώρους εστίασης επιτρέπεται να καθίσουν μαζί μέχρι 6 άτομα ενώ αυξάνεται σε 65% από 30%, το ποσοστό χωρητικότητας στην εστίαση και σε χώρους που φιλοξενούν κοινωνικές εκδηλώσεις, στο 50%.
Την ίδια ώρα δεν ισχύει ο περιορισμός συνάθροισης των 9 ατόμων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και το όριο αυξάνεται σε 50.
https://www.ekriti.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μια πτήση ανά 1-2 λεπτά: 400 αεροπλάνα...

Κορυφώνεται η κίνηση του καλοκαιριού – Η κίνηση καταγράφει...

Θανατηφόρο τροχαίο στις Γούρνες: Νεκρός 25χρονος συνεπιβάτης...

Τραγική κατάληξη είχε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις Γούρνες,...

Μια πτήση ανά 1-2 λεπτά: 400 αεροπλάνα...

Κορυφώνεται η κίνηση του καλοκαιριού – Η κίνηση καταγράφει...

Θανατηφόρο τροχαίο στις Γούρνες: Νεκρός 25χρονος συνεπιβάτης...

Τραγική κατάληξη είχε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις Γούρνες,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Κορυφώνεται η τουριστική σεζόν με υψηλές πληρότητες σε πλοία, αεροπλάνα, καταλύματα

Ανάσες δροσιάς, γεμάτες αποσκευές και εικόνες καλοκαιρινής ραστώνης συνθέτουν...

Έκτακτο επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Ποιοι θα πληρωθούν έως τα τέλη Αυγούστου

Τι ισχύει για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2025. Συμπληρωματική...

Μια πτήση ανά 1-2 λεπτά: 400 αεροπλάνα σε 24 ώρες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κορυφώνεται η κίνηση του καλοκαιριού – Η κίνηση καταγράφει...