Ηράκλειο:Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης η ελληνογαλλική συνάντηση χορωδιών

Ημερομηνία:

Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης η ελληνογαλλική συνάντηση χορωδιών,
που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικτής, Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με τη συμμετοχή των χορωδιών
La chorale de la Goutte D’or και La Chorale Mosaïque, από τη Γαλλία

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, η ελληνογαλλική συνάντηση χορωδιών, που διοργανώθηκε από τη Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου, με τη συμμετοχή των χορωδιών La chorale de la Goutte D’or και La Chorale Mosaïque από τη Γαλλία, υπό τη διεύθυνση της Louise Marty.

Στην κατάμεστη αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, οι χορωδοί ένωσαν τις φωνές τους και ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο ελληνικά και γαλλικά τραγούδια, ενθουσιάζοντας τους παριστάμενους, οι οποίοι τους χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημά.

Η σύμπραξη των τριών χορωδιών από Ελλάδα και Γαλλία και η άκρως επιτυχημένη απόδοση ενός πολύ προσεγμένου ρεπερτορίου, δημιούργησε τις συνθήκες για μία μοναδική μουσική βραδιά, που ανέδειξε για μία ακόμη φορά τη δύναμη της μουσικής, μιας γλώσσας που δεν έχει σύνορα, εμπνέει και ενώνει τους ανθρώπους και τις ψυχές τους.

Έπαιξαν οι εξαίρετοι μουσικοί: Χρήστος Παύλης (κιθάρα), Κώστας Σφακιανάκης (μπουζούκι), ενώ στο πιάνο συνόδευαν ο Νίκος Κοκκίνης και η Ηρακλειώτισσα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Μαρία Καναβάκη, που ζει στη Γαλλία και είχε την έμπνευση αυτής της μοναδικής μουσικής συνάντησης.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χορωδίες συμμετείχαν σε τριήμερο εργαστήρι χορωδιακής μουσικής, που πραγματοποιήθηκε από τις 29 έως και τις 31 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της φιλοξενίας των γαλλικών χορωδιών στο Ηράκλειο, ο Σύλλογος της Μικτής, Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την Ξεναγό Ελεάνα Γαϊτανοπούλου για τη δωρεάν ξενάγηση που προσέφερε στις γαλλικές χορωδίες στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, καθώς επίσης τον κ. Γιώργο Βιζέγκο, ιδιοκτήτη της εταιρείας V Hellas member of VOX GROUP, για τη δωρεάν παραχώρηση των whispers που απαιτούνται για τις ξεναγήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Χερσονήσου:Υπογραφή σύμβασης για τη λειτουργία και...

Στην υπογραφή σύμβασης για τη λειτουργία και συντήρηση των...

Δήμος Ηρακλείου:Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στο σύστημα...

Έπειτα από τις συνεχείς επικοινωνίες της Τεχνικής Υπηρεσίας του...

Δήμος Χερσονήσου:Υπογραφή σύμβασης για τη λειτουργία και...

Στην υπογραφή σύμβασης για τη λειτουργία και συντήρηση των...

Δήμος Ηρακλείου:Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στο σύστημα...

Έπειτα από τις συνεχείς επικοινωνίες της Τεχνικής Υπηρεσίας του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εργασίες κλαδέματος σε περιοχές του Δήμου Χανίων: Αύριο, Τετάρτη 15 Απριλίου

Από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χανίων...

Πρόγραμμα «Rethymno Zero Waste Home»

Ο Δήμος Ρεθύμνης εφαρμόζει τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών...

Απολογισμός τροχονομικών ελέγχων κατά το 4ημερο του Πάσχα στην Περιφέρεια της Κρήτης

Διενεργήθηκαν (3.431) έλεγχοι σε οχήματα και βεβαιώθηκαν (1.081) παραβάσεις Εντατικοί...