Ηράκλειο::Στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας ο Αυγενάκης, για τις ζημιές από τους σεισμούς

Ημερομηνία:

Στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας ο Αυγενάκης, για τις ζημιές από τους σεισμούς – «Η Κυβέρνηση είναι δίπλα σας σε ό,τι χρειαστεί», διαβεβαίωσε τους κατοίκους, επιθεωρώντας κτήρια που έχουν κριθεί ακατάλληλα

Τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021, το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Ο κ. Αυγενάκης πραγματοποίησε σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Αρκαλοχωρίου με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη, τους αντιδημάρχους, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλη Παραβολιδάκη, παρουσία του Προέδρου της ΝΟΔΕ, Βαγγέλη Καρκανάκη και τοπικών παραγόντων, αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών και τις ζημιές που έχουν καταγραφεί στις πληγείσες περιοχές.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώθηκε σφαιρικά για την κατάσταση και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η τοπική αυτοδιοίκηση προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να υπάρξει άμεση αρωγή της Πολιτείας στην τοπική κοινωνία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ελέγξει έως τώρα 120 κτήρια εκ των οποίων 71 έχουν κριθεί ακατάλληλα και οι έλεγχοι, όπως και η σεισμική δραστηριότητα, συνεχίζονται.
Κατόπιν, ο κ. Αυγενάκης, μαζί με τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, επισκέφθηκε τις γύρω περιοχές, με τα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συνομίλησε με τους κατοίκους που ζουν υπό διαρκή αγωνία, τους διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση είναι δίπλα τους, πανέτοιμη να συμπαρασταθεί σε οτιδήποτε χρειάζεται κι εκείνοι τον ευχαρίστησαν για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον.

Ευρύτατη σύσκεψη, για την παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα, θα πραγματοποιηθεί και μεθαύριο Σάββατο στο Αρκαλοχώρι. Θα συνεδριάσει το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Δρ. Ευθύμη Λέκκα για να εκτιμήσει περαιτέρω την κατάσταση και να σχεδιάσει άμεσες δράσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός για τον...

Συστήνει διαπαραταξιακή Επιτροπή για τη διαμόρφωση των θέσεων του...

Δήμος Μινώα Πειάδας : “Πρόσεχε τι εύχεσαι”-Χριστουγεννιάτικη...

"Πρόσεχε τι εύχεσαι"-Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου,...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός για τον...

Συστήνει διαπαραταξιακή Επιτροπή για τη διαμόρφωση των θέσεων του...

Δήμος Μινώα Πειάδας : “Πρόσεχε τι εύχεσαι”-Χριστουγεννιάτικη...

"Πρόσεχε τι εύχεσαι"-Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Santa Gang: Η «συμμορία» του Αϊ – Βασίλη! επιστρέφει στα Χανιά

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στο Ενετικό Λιμάνι Μετά την περυσινή...

Ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετέχει στην αξιοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος CO2 PACMAN

Ο Δήμος Ρεθύμνης συνεχίζοντας να λαμβάνει πρωτοβουλίες για την...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός για τον νέο Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συστήνει διαπαραταξιακή Επιτροπή για τη διαμόρφωση των θέσεων του...

Σύλληψη ατόμου για απάτη στα Χανιά

Συνελήφθη χθες (16.12.2025) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και...