Ηράκλειο : Συνάντηση Δημάρχου Γόρτυνας με τον Περιφερειάρχη για το έργο της Λιμνοδεξαμενής Στερνών

Ημερομηνία:

Σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για το έργο της Λιμνοδεξαμενής Στερνών, είχαν ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης και η αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Κόφινα, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη. Στην σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η περιφερειακή σύμβουλος, Πόπη Δασκαλάκη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στερνών, Νίκος Τσατσάκης και κάτοικοι της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις θετικές εξελίξεις που δρομολογήθηκαν μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 13/11/2019, στις Στέρνες, με κατοίκους – ιδιοκτήτες εκτάσεων που πρέπει να παραχωρηθούν, προκειμένου να προχωρήσει το έργο.

Τόσο από την πλευρά την περιφέρειας, όσο και από την πλευρά της δημοτικής αρχής τονίστηκε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς. Επιπλέον, συμφωνήθηκε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο προκειμένου να δοθούν στους ιδιοκτήτες των εκτάσεων οι καλύτερες δυνατές τιμές για την αγορά γης. Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε και στο αίτημα των κατοίκων, ώστε να δοθούν αποζημιώσεις και για τις γεωτρήσεις, τα πηγάδια και τα υπόγεια δίκτυα που βρίσκονται στις εκτάσεις που πρόκειται να παραχωρηθούν.

«Η Λιμνοδεξαμενή Στερνών είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή. Ως δημοτική αρχή, είμαστε αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, ώστε να προχωρήσει το έργο, πάντα σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη, τον οποίο ευχαριστούμε για την συμβολή του και για την εξαιρετική συνεργασία μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα...

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Βορίζια: Μια «ανάσα» από τις κρυψώνες –...

Όλο και πιο κοντά στα όπλα της φονικής συμπλοκής...

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα...

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Βορίζια: Μια «ανάσα» από τις κρυψώνες –...

Όλο και πιο κοντά στα όπλα της φονικής συμπλοκής...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Όλο και λιγότερα χρήματα για αρχαιολογικές ανασκαφές

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων. Όλο και...

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές για την προεδρία του Eurogroup

Τα υπόλοιπα ονόματα. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης φαίνεται ότι διεκδικεί την...

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα σε μόλις έναν μήνα – Αύξηση και στο Μουσείο Ηρακλείου

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Τουρισμός για Όλους: Νέοι δικαιούχοι για τη χαμηλή περίοδο

Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου – Ο συνολικός...