Ηράκλειο : Τη νέα προγραμματική σύμβαση με το ΙΤΕ υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ημερομηνία:

Τη νέα προγραμματική σύμβαση του Δήμου Ηρακλείου με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας, με αντικείμενο την ανάπτυξη και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στον τομέα της «Έξυπνης Πόλης», υπέγραψε το πρωί της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού Γιώργου Σισαμάκη.

Εκ μέρους του ΙΤΕ παρευρέθησαν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής Καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης και ο Επικεφαλής Εργαστηρίου HCI και Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης Καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης.
Παρευρέθηκε επίσης ο Προϊστάμενος Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου Κωστής Μοχιανάκης.

Μεταξύ άλλων η σύμβαση προβλέπει την δημιουργία υπηρεσιών που θα προσφέρουν στον Δήμο τις απαιτούμενες πληροφορίες για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της πολιτικής του σε μια σειρά από τομείς (κυκλοφοριακό, παράνομη στάθμευση, πολεοδομικά σχέδια, αντιμετώπιση ηχορύπανσης) και παράλληλα θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πόλης συνεχίζεται. Ως Δήμος Ηρακλείου στοχεύουμε σταθερά στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας προσφέρει η τεχνολογία προς όφελος των δημοτών. Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε στον τόπο μας ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα της Ευρώπης, το ΙΤΕ, με το οποίο συνεργαζόμαστε αρμονικά τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας έχουν γίνει ορατά σε μια σειρά από εφαρμογές και δράσεις που έχουμε αναπτύξει και είμαστε βέβαιοι ότι στο μέλλον θα φανούν ακόμα περισσότερο».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Όμορφες δράσεις για τα μέλη...

Δύο εκδηλώσεις για τα μέλη των ΚΑΠΗ, πραγματοποιήθηκαν σήμερα...

Δήμος Χερσονήσου :Καταψήφισε το σχέδιο προϋπολογισμού για...

ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2026...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Όμορφες δράσεις για τα μέλη...

Δύο εκδηλώσεις για τα μέλη των ΚΑΠΗ, πραγματοποιήθηκαν σήμερα...

Δήμος Χερσονήσου :Καταψήφισε το σχέδιο προϋπολογισμού για...

ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2026...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Όμορφες δράσεις για τα μέλη των ΚΑΠΗ σε Αρκαλοχώρι και Καστέλλι

Δύο εκδηλώσεις για τα μέλη των ΚΑΠΗ, πραγματοποιήθηκαν σήμερα...

Δήμος Χερσονήσου :Καταψήφισε το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2026 η Αντιπολίτευση Σέγκου

ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2026...

Γιατί το «USS Gerald R. Ford» αναχώρησε από τη Σούδα – Πληροφορίες ότι πάει προς Κροατία

Πρόκειται για το νεότερο και μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του Αμερικανικού...