Ιστορικός νόμος αναγνωρίζει εργασιακά δικαιώματα στις σεξεργάτριες

Ημερομηνία:

Σε μια νομική ανακάλυψη που κάποιοι αποκαλούν επανάσταση, οι εργαζόμενοι του σεξ στο Βέλγιο μπορούν πλέον να υπογράφουν επίσημες συμβάσεις εργασίας και να αποκτούν εργασιακά δικαιώματα ισότιμα με εκείνα των άλλων επαγγελμάτων, σύμφωνα με το BBC.

Εργασιακά δικαιώματα στο Βέλγιο

Ο νέος νόμος παρέχει επίσης στους εργαζόμενους στο σεξ θεμελιώδη δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να αρνούνται πελάτες, να επιλέγουν τις πρακτικές τους και να σταματούν μια σεξουαλική πράξη ανά πάσα στιγμή.

Οι Βέλγοι νομοθέτες ψήφισαν τον νόμο τον Μάιο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή.

Ακολουθεί την απόφαση του Βελγίου το 2022 να αποποινικοποιήσει την εργασία του σεξ.

Ο νόμος αποσκοπεί στην καταπολέμηση της κακοποίησης και της εκμετάλλευσης εντός του κλάδου, διασφαλίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στο σεξ έχουν πλέον πρόσβαση σε ασφάλιση υγείας, άδεια μετ’ αποδοχών, επιδόματα μητρότητας, στήριξη κατά της ανεργίας και συντάξεις.

Η νομοθεσία θεσπίζει επίσης κανόνες σχετικά με το ωράριο εργασίας, τις αμοιβές και τα μέτρα ασφαλείας – αντιμετωπίζοντας ένα μακροχρόνιο κενό στη νομική προστασία για τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Δικλείδες ασφαλείας

Οι εργοδότες πρέπει πλέον να λαμβάνουν άδεια, να τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και να πληρούν τις απαιτήσεις ιστορικού, συμπεριλαμβανομένης της μη ύπαρξης προηγούμενων καταδικαστικών αποφάσεων για σεξουαλική επίθεση ή εμπορία ανθρώπων.

Οφείλουν να παρέχουν καθαρά σεντόνια, προφυλακτικά και προϊόντα υγιεινής και να εγκαθιστούν κουμπιά έκτακτης ανάγκης στους χώρους εργασίας.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές...

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

Εισαγωγή της Capital Tankers στο Χρηματιστήριο του...

Πρεμιέρα σήμερα της Capital Tankers συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη στο...

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές...

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

Εισαγωγή της Capital Tankers στο Χρηματιστήριο του...

Πρεμιέρα σήμερα της Capital Tankers συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κάλυμνος: «Έσβησε» στα 108 της η κυρά Ρηνιώ – Η γυναίκα-σύμβολο που έζησε έναν αιώνα ιστορίας

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά η τοπική κοινωνία της Καλύμνου...

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Έρχεται «σούπερ Ελ Νίνιο» που θα… βράσει τον πλανήτη

Το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ενισχυμένο...