Καφέ κάδοι και οικιακή κομποστοποίηση «έρχονται» στο Δήμο Μαλεβιζίου

Ημερομηνία:

Περιβαλλοντική προστασία στην πράξη για το Μαλεβίζι που εξασφάλισε μια ακόμη σημαντική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αυτήν τη φορά στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων. Με γνώμονα την αρχή «Διαλογή στην Πηγή» και ολοκληρωμένη πρόταση, ο Δήμος Μαλεβιζίου κατάφερε να λάβει το πράσινο φως από το ΠΕΠ Κρήτης προκειμένου να προχωρήσει στην προμήθεια εξοπλισμού χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, συνολικού προϋπολογισμού 431.892,00€. Τη σχετική απόφαση ένταξης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Όλοι μαζί, να εφαρμόσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μέριμνα για το περιβάλλον στην πράξη. Μια ακόμη χρηματοδότηση που πετύχαμε από το ΕΣΠΑ! Πάμε για την ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων. Με καφέ κάδους, με οικιακούς κομποστοποιητές και δυο ειδικά απορριμματοφόρα σύντομα στη διάθεση μας, το Μαλεβίζι μπαίνει στην τροχιά της ουσιαστικής ανακύκλωσης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, αλλά και της αντιμετώπισης ενός τεράστιου ζητήματος. Της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Πράσινο φως από το ΠΕΠ Κρήτης στην πρόταση μας με προϋπολογισμό 431.892€ και… ξεκινάμε!» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Κρήτης.

Το έργο αφορά αφενός στην ανάπτυξη Δικτύου Διαλογής στην Πηγή (καφέ κάδοι) και αφετέρου στην παράλληλη προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης. Για το σκοπό αυτό, 2 νέα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων, 200 εξωτερικοί καφέ κάδοι και 200 κάδοι οικιακής κομποστοποίησης θα βρίσκονται σύντομα στη διάθεση του Δήμου και της αρμόδιας Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Τα βιοαπόβλητα από τους καφέ κάδους θα οδηγούνται στη Μονάδα Επεξεργασίας Προδιαλεγμένου Οργανικού Κλάσματος, που έχει χωροθετηθεί στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων για την παραγωγή κομπόστ, ενώ το προϊόν από τους οικιακούς κομποστοποιητές θα παραμένει στη διάθεση των νοικοκυριών.

Το Μαλεβίζι ξεκινά έτσι την εφαρμογή της οργανικής ανακύκλωσης στην πράξη, με στόχο να επιτύχει μείωση των βιοαποβλήτων που οδηγούνται προς υγειονομική ταφή σε ποσοστό 40%. Μειώνοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα ο Δήμος Μαλεβιζίου προασπίζει τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος (έδαφος και ύδατα), ενώ παράλληλα απομειώνει την επιβάρυνση από το ειδικό τέλος ταφής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΚΚΕ:Πολιτικές Συγκεντρώσεις – λαϊκά γλέντια των Κομματικών...

Μπροστά στο 22ο Συνέδριο του ΚΚΕ και στην Οικονομική...

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Χερσονήσου:Εγκρίσεις έργων και...

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026 η 2η συνεδρίαση...

ΚΚΕ:Πολιτικές Συγκεντρώσεις – λαϊκά γλέντια των Κομματικών...

Μπροστά στο 22ο Συνέδριο του ΚΚΕ και στην Οικονομική...

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Χερσονήσου:Εγκρίσεις έργων και...

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026 η 2η συνεδρίαση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από τις καταστροφές στη Γαύδο – Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν το νησί

Μεγάλες ζημιές σε σκάφη και αυτοκίνητα. Εικόνες βιβλικής καταστροφής κατέγραψαν...

Δήμος Χανίων:Ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στον νέο Σταθμό του ΕΚΑΒ στο Αρώνι Ακρωτηρίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που φιλοξενήθηκε...

Χανιά: 18 χρόνια κάθειρξη στον οδηγό της Πόρσε για το τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη

Η απόφαση του Δικαστηρίου Ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο κρίθηκε,...

«Σφυροκοπούν» την Κρήτη οι θυελλώδεις άνεμοι: Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια

Μεγάλες καταστροφές σε θερμοκήπια και καλλιέργειες έχουν προκαλέσει οι...