Καιρός: Έρχεται απότομη μεταβολή και πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή – Τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές

Ημερομηνία:

Απότομη μετάβαση σε πιο δροσερό καιρό προβλέπεται να φέρει η Κυριακή 11 Μαΐου, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή, με πτώση της θερμοκρασίας και πιθανές τοπικές βροχοπτώσεις σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Ο μετεωρολόγος του OPEN, αναφέρει πως σήμερα Παρασκευή, επικρατούν συνθήκες θερμής μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ 28°C και 32°C, ενώ σε περιοχές της βόρειας Κρήτης, εξαιτίας των νοτιάδων, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Αφρικανική σκόνη, συννεφιές και λασποβροχές την Παρασκευή

Οι αραιές νεφώσεις είναι εμφανείς κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με παροδικές λασποβροχές να σημειώνονται τοπικά. Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και στην Αττική, όπου αναμένονται παροδικά φαινόμενα με λασποσταγόνες, τα οποία θα υποχωρήσουν προς το απόγευμα, αφήνοντας καθαρό ουρανό και παραμονή της σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Τις υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγράψουν περιοχές όπως το Μαρκόπουλο, η Παιανία, το Κορωπί και η Νέα Μάκρη, ενώ και η Θεσσαλονίκη αναμένεται να επηρεαστεί από σύντομες λασποβροχές, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Αλλαγή καιρού το Σάββατο και ενίσχυση βορείων ανέμων την Κυριακή

Το Σάββατο 10 Μαΐου, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία αναμένεται να μεταβληθεί, δίνοντας περισσότερα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως σε περιοχές του Ιονίου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η Κυριακή 11 Μαΐου αναμένεται να φέρει ακόμη περισσότερες βροχοπτώσεις, επηρεάζοντας τα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν, με αποτέλεσμα τη θερμοκρασιακή υποχώρηση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί

Οδηγίες προς τους πολίτες. Οδηγίες προς τους πολίτες εξέδωσε το...

Επιστρέφει η κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες...

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί

Οδηγίες προς τους πολίτες. Οδηγίες προς τους πολίτες εξέδωσε το...

Επιστρέφει η κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες...

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related