ΚΚΕ:Σχόλιο για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το επιτελικό κράτος

Ημερομηνία:

Πίσω απ’ τα παραπλανητικά συνθήματα της “αποτελεσματικότητας” και της “αποκομματικοποίησης”, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να διαμορφώσει μια κρατική διοίκηση πιο συγκεντρωτική, πιο αφοσιωμένη στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, πιο ανθεκτική κι εχθρική απέναντι στις λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις, πιο φιλική απέναντι στις κάθε είδους απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένας πυρήνας ανώτερων κρατικών υπαλλήλων που θα εξασφαλίζει τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, ανεξάρτητα απ’ την εκάστοτε πολιτική συγκυρία, την όποια κυβερνητική εναλλαγή, την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα.
Συνεπώς, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το “επιτελικό κράτος” όχι μόνο δε συνιστά κάποια τομή, αλλά αντίθετα αποτελεί τη συνέχεια αντιδραστικών παρεμβάσεων κι αλλαγών που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, τις οποίες διατηρεί κι επεκτείνει. Πρόκειται για αλλαγές που είχαν κι έχουν ως μοναδικό κριτήριο την προσαρμογή του αστικού κράτους στις σημερινές συνθήκες, με την άρση των όποιων εμποδίων στην προστασία των εργαζομένων, του περιβάλλοντος, της ζωής και υγείας του λαού.
Αυτός είναι και ο λόγος που η κριτική των άλλων κομμάτων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται σε επιμέρους ζητήματα κι όχι στην ουσία του νομοσχεδίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραμπ: «Τρεις πολύ καλοί» υποψήφιοι για τη...

Την εκτίμηση ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει «τέσσερις ή...

Επιχειρήσεις: Ραγδαία αύξηση «λουκέτων» το 2025 –...

Ιδιαίτερα δύσκολη αποδείχθηκε η χρονιά του 2025 για την...

Τραμπ: «Τρεις πολύ καλοί» υποψήφιοι για τη...

Την εκτίμηση ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει «τέσσερις ή...

Επιχειρήσεις: Ραγδαία αύξηση «λουκέτων» το 2025 –...

Ιδιαίτερα δύσκολη αποδείχθηκε η χρονιά του 2025 για την...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Βανδαλισμοί στον αύλειο χώρο του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Χερσονήσου

Στον αύλειο χώρο του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Χερσονήσου σημειώθηκαν...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 3 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...

Xανιά:Κορυφαία περιβαλλοντική διάκριση για το Δήμο Καντάνου-Σελίνου στα Greek Green Awards 2026

𝝟𝝤𝝦𝝪𝝫𝝖𝝞𝝖 𝝥𝝚𝝦𝝞𝝗𝝖𝝠𝝠𝝤𝝢𝝩𝝞𝝟𝝜 𝝙𝝞𝝖𝝟𝝦𝝞𝝨𝝜 𝝘𝝞𝝖 𝝩𝝤𝝢 𝝙𝝜𝝡𝝤 𝝟𝝖𝝢𝝩𝝖𝝢𝝤𝝪 - 𝝨𝝚𝝠𝝞𝝢𝝤𝝪...