ΚΚΕ:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ημερομηνία:

Η προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να βάλει ουσιαστικά στο ίδιο “τσουβάλι” τα ειδεχθή κι ανατριχιαστικά εγκλήματα που έρχονται στο φως, με τις “δημόσιες συναθροίσεις” και άλλες εκδηλώσεις της μαζικής λαϊκής δράσης, ως πράξεις που δήθεν απειλούν την “τάξη” και την “ασφάλεια”, δεν είναι μόνο άθλια κι απαράδεκτη, αλλά δείχνει και τι θεωρεί η κυβέρνηση “έγκλημα” και ποιους αντιμετωπίζει ως “εγκληματίες”.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, ίδρυσε την πανεπιστημιακή αστυνομία. Γι’ αυτό σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Γι’ αυτό αντιμετωπίζει τους εργατικούς αγώνες με βία και καταστολή. Αλλά και γι’ αυτό συγκαλύπτει εγκλήματα αστυνομικών, όπως η καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας, χαρακτηρίζοντας το ως “κατάχρηση εξουσίας”.

Εξίσου απαράδεκτη κι ενδεικτική του πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής είναι και η προσπάθεια να ανατεθούν στην αστυνομία ρόλοι, που αντικειμενικά δεν έχει, υποκαθιστώντας τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρόληψης, κοινωνικής προστασίας και στήριξης των θυμάτων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Άλλη μία κρίση...

Στην... Κόλαση της Μέσης Ανατολής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Άλλη μία κρίση...

Στην... Κόλαση της Μέσης Ανατολής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Kρήτης

συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση...

Το πλήρες Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για το 4ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Κεντρικό θέμα: «Το σπίτι μας, ο πλανήτης» Τρίτη 24 Ιουνίου:...

Ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε τους πολίτες της Κρήτης για τη μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση με την Αττική

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις του ΑΔΜΗΕ στα...