Κοινωφελές Ίδρυμα Αγία Σοφία:Για το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Κακατσάκη “ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ”

Ημερομηνία:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ «ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ»*
Και σε έντυπη μορφή (έκδοση του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και των εκδόσεων «Πυξίδα της Πόλης») κυκλοφορούν από τα τέλη Οκτωβρίου τ. ε. «Τα χελιδόνια του μοναχού», που εξακολουθούν, ωστόσο, να πετούν και στο Διαδίκτυο (http:\\bit.ly\xelidonia) όπου εμφανίστηκαν πριν από 6 μήνες, αποσπώντας ιδιαίτερα ευνοϊκές κριτικές.

Για μια ακόμη ποιητική συλλογή του δασκάλου – λογοτέχνη Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη, που περιλαμβάνει 60 ποιήματα τα περισσότερα από τα οποία γράφτηκαν τους δυο τελευταίους προ κορωνοϊού μήνες, πρόκειται. Κυρίαρχο πρόσωπο σ’ αυτήν ένας Έλληνας μοναχός που λειτουργεί και λειτουργείται εντός και εκτός της μονής του, προπάντων, ως ποιητής.

Να σημειωθεί ότι η έκδοση του βιβλίου (σχεδιασμός εξώφυλλου και σελιδοποίηση: Αντώνης Βακάκης, επιμέλεια: Ευδοκία Σκορδαλά – Κακατσάκη και Γιώργος Κουκουράκης) που βρίσκεται ήδη σε βιβλιοπωλεία, έγινε με την ευγενική υποστήριξη της Οικογένειας του αείμνηστου Γεωργίου Χαρ. Παπαδάκη, με δεδομένο ότι τα έσοδα από τη διάθεσή του πηγαίνουν για τις ανάγκες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία».
Πληροφορίες για τη διάθεση του βιβλίου και από τον γραμματέα του Ιδρύματος Μάρκο Σελλιανάκη (τηλ. 2825071494 και 6970650973)

*«Τα χελιδόνια του μοναχού είναι και ο τίτλος του πρώτου ποιήματος που παρατίθεται ως δείγμα γραφής:
“ Όσο αγαπώ τον Θεό,\τόσο τον γνωρίζω\κι όσο τον γνωρίζω,\τόσο αγαπώ τα πλάσματά Του,\είπε ο ηγούμενος στον μοναχό\και του ζήτησε\να το επαναλάβει.\Όσο γνωρίζω τα πλάσματα του Θεού,\τόσο τα αγαπώ\κι όσο τα αγαπώ,\τόσο γνωρίζω τον Θεό,\απάντησε ο μοναχός.\Ο ηγούμενος χαμογέλασε.\\Μόνοι μάρτυρες\τα πρώτα χελιδόνια της άνοιξης.»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Μέγας Εσπερινός Εορτής της Μεταμορφώσεως στο Ιερό...

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ...

Χανιά: Εκδήλωση τιμής για τον αείμνηστο Μίκη...

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στα Χανιά, προς τιμήν του...

Χανιά:Μέγας Εσπερινός Εορτής της Μεταμορφώσεως στο Ιερό...

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ...

Χανιά: Εκδήλωση τιμής για τον αείμνηστο Μίκη...

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στα Χανιά, προς τιμήν του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγρότες στην Κρήτη ψάχνουν τρόπους να «εξαφανιστούν» – Μεταβιβάζουν περιουσίες ενόψει ελέγχων

Ανεπίσημες μεταβιβάσεις περιουσιών για να αποφύγουν τα χειρότερα –...

Κέντρο Μουσικοχορευτικής Παράδοσηςστα Ανώγεια

Ένας χώρος σύγχρονος και πλήρως ανακαινισμένος φιλοξενεί τις δράσεις...

Στο τραπέζι Ελλάδα και ΗΠΑ για τις βάσεις – Τί περιλαμβάνουν οι συζητήσεις για την Κρήτη

Τί προβλέπεται για το Πετροχώρι Ξάνθης, τη Λάρισα και...