Κοροναϊός – Σε μίνι lockdown Θεσσαλονίκη, Λάρισα και δύο ακόμα περιοχές

Ημερομηνία:

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00
Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται, η εν λόγω απόφαση ελήφθη μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εντάσσεται στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:
Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θεσσαλονίκη: Θάνατος πεντάχρονης από στρεπτόκοκο

Tο κοριτσάκι δεν είχε εμφανίσει κανένα σύμπτωμα μέχρι τα...

Θεσσαλονίκη: «Ανάμεσά μας χτυπάει η καρδιά της...

Η μητέρα της Έμμας που σκοτώθηκε σε παράσυρση τον...

Θεσσαλονίκη: Θάνατος πεντάχρονης από στρεπτόκοκο

Tο κοριτσάκι δεν είχε εμφανίσει κανένα σύμπτωμα μέχρι τα...

Θεσσαλονίκη: «Ανάμεσά μας χτυπάει η καρδιά της...

Η μητέρα της Έμμας που σκοτώθηκε σε παράσυρση τον...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε και είναι καλά η 14χρονη Αλεξάνδρα

Επέστρεψε στην οικογένεια της. Η 14χρονη Αλεξάνδρα Χ. επέστρεψε στην...

Ηράκλειο:Σύλληψη ατόμου για παράνομο αποστακτήριο και συσκευαστήριο αλκοολούχων ποτών.

Από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης της Διεύθυνσης...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός για το θάνατο του Μάνου Φραγκιαδουλάκη

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Μάνου Φραγκιαδουλάκη, μιας...