Κορωνοϊός : Ποια μαγαζιά θα ανοίξουν σε δύο εβδομάδες

Ημερομηνία:

Από τις 4 Μαΐου εκτιμάται πως θα αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων στην Ελλάδα, ωστόσο ο ακριβής οδικός χάρτης εξόδου από τους αυστηρούς περιορισμούς θα σχεδιαστεί από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Μαξίμου, η άρση των μέτρων αναμένεται να γίνει με αργά και σταθερά βήματα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, καθώς όπως τονίζεται «το παραμικρό λάθος μπορεί να μας οδηγήσει βδομάδες πίσω».

Η στρατηγική είναι σε κάθε τι που ανοίγει να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες υγιεινής, οι κοινωνικές αποστάσεις, ενώ ως κριτήριο θα είναι και τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.,

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έθεσε το περίγραμμα των άρσεων, λέγοντας ότι ακολουθούμε το παράδειγμα των άλλων χωρών, αναφέροντας δύο λέξεις – «κλειδιά», απόσταση και προστασία.

Το σενάριο

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την κυβέρνηση να επαναφέρει σε λειτουργία σε δύο εβδομάδες από τώρα τα μικρά εμπορικά καταστήματα και τα μικρά καφέ και εστιατόρια.

Λίγο νωρίτερα, υπάρχει η εισήγηση να επαναλειτουργήσουν τα υποθηκοφυλακεία, μετά τις 11 Μαΐου αναμένεται να επανέλθει στα θρανία η Γ’ Λυκείου, ενώ ασαφές παραμένει τι θα γίνει με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Έως τα τέλη Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Από τις αρχές καλοκαιριού σχεδιάζεται να λειτουργήσουν ξανά τα πολυκαταστήματα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι πολιτιστικοί χώροι και τα μουσεία, ενώ έως τα τέλη Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν και ορισμένες μικρές, ξενοδοχειακές μονάδες.

Με μάσκες και γάντια το… αύριο

Όπως όλα δείχνουν οι οδηγίες από τις αρμόδιες επιτροπές υγείας θα είναι σαφείς: όλοι θα πρέπει να κυκλοφορούν με μάσκες και γάντια όταν οι μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες.

Μετά τον «πόλεμο» που ξέσπασε για την αναγκαιότητα και τη χρήση της προστατευτικής μάσκας, αρκετοί οργανισμοί υγείας τονίζουν ότι η χρήση της αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Είθε ο...

Το φετινό Πάσχα ας μας βρει με περισσότερα χαμόγελα,...

Ηράκλειο:Άνοιξε για μια ακόμα χρονιά την «Πασχαλινή...

Για μία ακόμα χρονιά ο Δήμος Χερσονήσου άνοιξε την...

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Είθε ο...

Το φετινό Πάσχα ας μας βρει με περισσότερα χαμόγελα,...

Ηράκλειο:Άνοιξε για μια ακόμα χρονιά την «Πασχαλινή...

Για μία ακόμα χρονιά ο Δήμος Χερσονήσου άνοιξε την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι Έλληνες πήγαν στο χωριό αλλά το Πάσχα ήταν πιο φτωχό από το 2025

Κύριος «μοχλός» του πασχαλινού «συμπυκνωμένου» τζίρου των 7–10 ημερών,...

Εορτολόγιο 15 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ποιους Αγίους τιμά η εκκλησία στις 15 Απριλίου Εορτολόγιο 15...

Θετικές όλες οι ενδείξεις για την τουριστική περίοδο στο Ρέθυμνο

ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΕΝΘΑΡΥΝΤΙΚΟΣ Ο...