Κώστας Σκρέκας: «Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος ‘Πράσινα ΤΑΞΙ’»

Ημερομηνία:

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει πως τέθηκε σήμερα, 9 Ιανουαρίου 2023, σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της δράσης «ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΑΞΙ» https://prasinataxi.gov.gr , για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023.
Mε το νέο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα επιδότησης σε ιδιοκτήτες οχήματος ΤΑΞΙ, για αγορά ή χρονομίσθωση (leasing) αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος ΤΑΞΙ καθώς και για αγορά και εγκατάσταση «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικού οχήματος.
Η επιδότηση (οικολογικό bonus) ανέρχεται σε ποσοστό 40%, με το μέγιστο ποσό να φθάνει τις 22.500 ευρώ. Επίσης, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ, τις οικογένειες με 3 εξαρτώμενα τέκνα και άνω και τους νέους έως 29 ετών, με ξεχωριστή προσαύξηση σε κάθε κατηγορία.
Η νέα δράση «Πράσινα ΤΑΞΙ» συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο στόλο των οχημάτων ΤΑΞΙ που κυκλοφορούν εντός της ελληνικής επικράτειας με αντικατάσταση περίπου 2.000 παλιών και ρυπογόνων ταξί με νέα αμιγώς ηλεκτρικά.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων ΤΑΞΙ κατηγορίας ElJR05 και παλαιότερης, με βάση την άδεια κυκλοφορίας.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με το πρωτοποριακό πρόγραμμα ‘Πράσινα ΤΑΞΙ’ στηρίζουμε εμπράκτως τους αυτοκινητιστές σε αυτό το απαιτητικό επάγγελμα με μείωση του κόστους λειτουργίας τους και καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους. Ταυτόχρονα, τους βοηθούμε να συμβάλουν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πόλεις και στην επίτευξη του εθνικού στόχου για μείωση των εκπομπών αερίου στις μεταφορές. Προωθούμε αποτελεσματικά τις πολιτικές μας επιλογές με σύμμαχό μας την κοινωνία».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ...

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους. Σε πανελλαδική απεργία και στις...

Κασσελάκης: ΕΛΚ και ακροδεξιά απέρριψαν την πρότασή...

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «όσα εμπόδια και αν...

Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ...

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους. Σε πανελλαδική απεργία και στις...

Κασσελάκης: ΕΛΚ και ακροδεξιά απέρριψαν την πρότασή...

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «όσα εμπόδια και αν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Η συμβουλή που άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος στα νέα ζευγάρια

Γιατί συσχέτισε τη λειτουργία της οικογένειας και των ζευγαριών...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο φάσμα της κατάθλιψης

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...

Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους. Σε πανελλαδική απεργία και στις...