Κρίσιμες επαφές υπ. Υγείας με εργαζομένους για το «λουκέτο» στα διαγνωστικά κέντρα

Ημερομηνία:

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται το «λουκέτο» που έχει μπει στα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια όλης της χώρας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ εξετάσεις.

Τα εργαστήρια θα είναι ανοικτά μόνο κατά τις απογευματινές ώρες (5-8) προκειμένου να δίνονται αποτελέσματα εξετάσεων που είχαν διενεργηθεί τις προηγούμενες ημέρες .

Στην κινητοποίηση μετέχει σύσσωμος ο κλάδος, ενώ στελέχη του υπουργείου Υγείας σε μία ύστατη προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την κρίση που έχει ξεσπάσει, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, έχουν προγραμματίσει για σήμερα νέο κύκλο επαφών με το συντονιστικό όργανο των γιατρών.

Οι Ενώσεις Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών γιατρών διαμαρτύρονται για τις υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους, ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ.

Βασικά αιτήματα είναι: «Κατάργηση του καταστροφικού clawback και rebate που δημεύει το 70% των εσόδων με αποτέλεσμα τα διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο. Αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μηδενιστεί το clawback. Πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στήριξη της δημόσιας υγείας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λαζόπουλος και Ατζαράκης για τη γιορτή του...

Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Διονύσης Ατζαράκης στέλνουν τις...

Συντάξεις: Ερχεται προσαύξηση έως 120 ευρώ –...

Η προσαύξηση αφορά το ανταποδοτικό τμήμα της κύριας σύνταξης,...

Λαζόπουλος και Ατζαράκης για τη γιορτή του...

Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Διονύσης Ατζαράκης στέλνουν τις...

Συντάξεις: Ερχεται προσαύξηση έως 120 ευρώ –...

Η προσαύξηση αφορά το ανταποδοτικό τμήμα της κύριας σύνταξης,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κίνδυνος Πυρκαγιάς πολύ υψηλός Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 στην Π.Ε. Λασιθίου και Π.Ε. Ηρακλείου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Ιράν ή Ισραήλ: Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ποιό είναι το κράτος-παρίας

Τα δύο μέτρα και σταθμά των πολιτισμένων Ευρωπαίων έθεσαν...

Ενέργεια: Το πόκερ στη Μέση Ανατολή – Τα σενάρια για τις τιμές

Η κλιμάκωση του πολέμου Ιράν – Ισραήλ αλλάζει τα...

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του Ιουλίου

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...