Κρήτη: Χελωνάκια έχασαν τον προσανατολισμό τους και πατήθηκαν από αυτοκίνητα

Ημερομηνία:

Τις θλιβερές εικόνες δημοσιοποίησαν εθελοντές που βρέθηκαν στο σημείο και προσπάθησαν να σώσουν όσα περισσότερα μπορούσαν.

Την τραγική κατάληξη που είχαν πολλά χελωνάκια καρέτα -καρέτα μόλις βγήκαν από τη φωλιά τους, σε περιοχή της Σητείας, μεταφέρει σε ανάρτηση της η ομάδα Εθελοντες προστασίας θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα Σητείας, ζητώντας παράλληλα συγνώμη για τις εικόνες, που – όπως αναφέρεται – είναι δυστυχώς η πραγματικότητα.

Χελωνάκια νεκρά

Αναλυτικά η ομάδα επισημαίνει:

“Βγήκαν λοιπόν χθες το βράδυ τα χελωνάκια από την μία και μοναδική φωλιά στην περιοχή της Καραβόπετρας.
Το απόγευμα είχαμε τοποθετήσει το σκίαστρο στη φωλιά για να τα κατευθύνουμε προς τη θάλασσα…
Στις 11 το βράδυ περίπου μας ενημέρωσαν συμπολίτες μας ότι τα χελωνάκια έχουν φτάσει στον δρόμο και τα πατάνε τα αυτοκίνητα.
Το αποτέλεσμα ήταν:
-Να πατηθούν αρκετά
-Να χαθούν στους θάμνους αρκετά
-Να φτάσουν στη θάλασσα όσα καταφέραμε να βοηθήσουμε.
Όλα αυτά συνέβησαν γιατί (όπως επισημαίνουμε εδώ και 2 χρόνια) τα φώτα που έχουν τοποθετηθεί στο δρόμο είναι πολύ έντονα. Επηρεάζουν αρνητικά τις χελώνες οι οποίες δεν ήρθαν φέτος να γεννήσουν στην παραλία μας αλλά και τα χελωνάκια τα οποία είναι φωτοτροπικά. Ακολουθούν δηλαδή την πιο φωτεινή πηγή , που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα φώτα των στύλων και όχι το στραφτάλισμα του φεγγαριού στη θάλασσα.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας που μας ενημέρωσαν χθες βράδυ και βοήθησαν να σώσουμε όσα μπορέσαμε.
Επίσης θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη για τις εικόνες που θα δείτε (οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τη Φρόσω Π.), αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα”.

 

Πηγή:cretalive.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη – Βουλευτή Λασιθίου του...

Η Ανάσταση είναι η πιο βαθιά υπενθύμιση ότι το...

Βιβλιοπωλείο είχε στα ράφια του… 23.240 κροτίδες...

Στο Λασίθι. Εκτός από βιβλία και χαρτικά ένας 43χρονος επιχειρηματίας...

Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη – Βουλευτή Λασιθίου του...

Η Ανάσταση είναι η πιο βαθιά υπενθύμιση ότι το...

Βιβλιοπωλείο είχε στα ράφια του… 23.240 κροτίδες...

Στο Λασίθι. Εκτός από βιβλία και χαρτικά ένας 43χρονος επιχειρηματίας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

Ανοιχτή μέχρι τις 8 Μαΐου η πλατφόρμα για υποβολή...

Ρέθυμνο: Τέσσερις τραυματίες μετά από τροχαίο στη διασταύρωση – καρμανιόλα της Καρέ

Για την κατάσταση της υγείας τους μίλησε στο Cretalive...

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά το 1919, από έναν Κρητικό Αρχιμανδρίτη

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...