Κρήτη: Ενταση κατά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris» στον Αγιο Νικόλαο

Ημερομηνία:

Ένταση και επεισόδια στη σημερινή άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου Crown Iris, στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.
Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, με αφορμή την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris», το οποίο μετέφερε περίπου 1.500 επιβάτες από το Ισραήλ.

Η άφιξή του συνέπεσε με ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, σε συνέχεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Σύρο και τη Ρόδο.

Σύμφωνα με το e-kriti.gr, κάτοικοι και φορείς της περιοχής, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό υπέρ της Παλαιστίνης υποδέχθηκαν το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο. Στη συνέχεια όμως σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις δυνάμεις της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών και η αστυνομία να προχωρήσει σε προσαγωγές.

Σημειώνεται πως στο σημείο υπήρξε ισχυρή αστυνομική παρουσία ενώ ενισχύθηκε και η δύναμη του Λιμενικού Σώματος, με την Ελληνική Ακτοφυλακή μάλιστα να συνοδεύει το κρουαζιερόπλοιο κατά τον κατάπλου του.

Οι Ισραηλινοί τουρίστες αναχώρησαν με λεωφορεία περνώντας από τη γέφυρα της λίμνης δίπλα από τους διαδηλωτές.

Ενταση κατά την αναχώρηση των πούλμαν με τους Ισραηλινούς
Σύμφωνα με το cretalive.gr, κατά την αναχώρηση των πούλμαν, που μεταφέρουν τους Ισραηλινούς επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου στο Ηράκλειο, με προορισμό την Κνωσό, κάποιοι πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στα οχήματα.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών πυροδοτώντας μεγάλη ένταση. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, με αρκετούς ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά να κλαίνε και να αισθάνονται δυσφορία.

Υπενθυμίζεται πως ένταση προκλήθηκε χθες (28/7) και στο λιμάνι της Ρόδου, καθώς αρκετοί διαδηλωτές προχώρησαν σε διαμαρτυρία για την παρουσία του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Γιορτινή αυλαία για το 2025 στον Άγιο...

Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων η εορταστική εκδήλωση...

Λασίθι:Γιορτή για μικρούς και μεγάλους Παραμονή Πρωτοχρονιάς...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε...

Λασίθι:Γιορτινή αυλαία για το 2025 στον Άγιο...

Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων η εορταστική εκδήλωση...

Λασίθι:Γιορτή για μικρούς και μεγάλους Παραμονή Πρωτοχρονιάς...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες έφθασαν με κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

Σταθερά ανοδικοί οι δείκτες και το 2025 στο λιμάνι...

Οι 4 μεγάλες ιατρικές ανακαλύψεις του 2025 που δίνουν νέα ελπίδα στην ανθρωπότητα

Ιατρικές ανακαλύψεις που μας έδωσαν ελπίδα το 2025. Παρότι το...

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ: Αυτοκίνητο με 30% κρατική επιδότηση – Πώς να αποκτήσετε το δικό σας

Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά – Γ’ Κύκλος» παρατείνεται για...

Ο κοινοτικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά με «έδρα» το Πάνορμο

ΤΟ «ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ» ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ...