Κρήτη: Στο «κόκκινο» λόγω των… μνημοσύνων – Δεν φορούν ούτε μάσκα

Ημερομηνία:

Εστίες διασποράς του κορονοϊού αποτελούν τα μνημόσυνα στην Κρήτη, καθώς οι κάτοικοι δεν τηρούν τα μέτρα.

Πάρα το «κόκκινο» σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου από τις 6 το πρωί του Σαββάτου και παρά τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα που έφεραν το «κοκκίνισμα» σε όλο το νομό, ο αριθμός των ατόμων που προσέρχεται στις κηδείες, σε πολλές περιπτώσεις, δε συνάδει με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει και πάλι ο Νομός Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του cretapost, οι εικόνες στα μνημόσυνα, ιδιαίτερα στην ενδοχώρα της Κρήτης, δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους ειδικούς.

Εκεί, σε πολλές περιπτώσεις δε τηρείται- τουλάχιστον όχι καθολικά- το μέτρο της μάσκας, ενώ δε λείπουν οι ασπασμοί στους συγγενείς των θανόντων με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διασπορά του ιού.
Δεν τηρούνται τα μέτρα ούτε στο εσωτερικό των εκκλησιών
Παράλληλα στα περισσότερα μνημόσυνα δε τηρείται το μέτρο των επιτρεπόμενων ατόμων, μέσα στην εκκλησία.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς «στο επίπεδο κόκκινο εντάσσεται από σήμερα στις 6 το πρωί έως τη Δευτέρα 6 Μαρτίου ολόκληρη η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου».Μάλιστα, όπως τόνισε τόσο στο δήμο Ηρακλείου όσο και στους υπόλοιπους δήμους της περιφερειακής ενότητας παρατηρείται μεγάλη διασπορά του ιού.

«Παράλληλα, έχουν ανιχνευθεί αρκετά μεταλλαγμένα στοιχεία του κορωνοϊού», επεσήμανε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «κόκκινο» παραμένει και το Ρέθυμνο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το μυστικό Γερμανικό Στρατηγείο του Ηρακλείου –...

Υπόγειες στοές, καταφύγια και μυστικές εισόδους αποκαλύπτουν την κρυμμένη...

Μανώλης Χαρούλης: Ο πατέρας του Γιάννη Χαρούλη...

Από αντικείμενα της Σπιναλόγκας μέχρι λύρες από τσίγκο, το...

Το μυστικό Γερμανικό Στρατηγείο του Ηρακλείου –...

Υπόγειες στοές, καταφύγια και μυστικές εισόδους αποκαλύπτουν την κρυμμένη...

Μανώλης Χαρούλης: Ο πατέρας του Γιάννη Χαρούλη...

Από αντικείμενα της Σπιναλόγκας μέχρι λύρες από τσίγκο, το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέο δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει και κάθε πότε ανανεώνεται

Στις 19 Ιανουαρίου 2033, καταργούνται οριστικά τα παλιά χάρτινα...

Δεν αντέχουν να σε βλέπουν να ανθίζεις; Τι είναι το σύνδρομο της ψηλής παπαρούνας

Όλοι θέλουν να είσαι καλά, αλλά όχι καλύτερα από...

Ο χαμένος τάφος της Κλεοπάτρας: Ένα βυθισμένο λιμάνι μας φέρνει πιο κοντά από ποτέ στην λύση του μυστηρίου

Η πρόσφατη ανακάλυψη ενός βυθισμένου λιμανιού κοντά στην Αλεξάνδρεια...

Ψηφιακή απειλή σε πρώτο πλάνο: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μετατρέπει τις φωνές αγαπημένων μας σε όπλα απάτης

Ο καθηγητής Μάριος Παπαευσταθίου προειδοποιεί για τις νέες μεθόδους...