Κρήτη:Πρόγραμμα συνεργασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με Πολιτική Άμυνα και Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020», η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης πήρε το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση του έργου «Κοινή Στρατηγική για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κινδύνων που προκαλούνται από πλημμύρες και άλλες μεγάλες καταστροφές λόγω κλιματικών αλλαγών (ΠΛΗΜΜΥΡΙΣ)», το οποίο εκτελεί με εταίρους την Πολιτική Άμυνα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου. Ο προϋπολογισμός για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ανέρχεται σε 260.000 € και η διάρκεια του έργου είναι διετής.

Το Πρόγραμμα αφορά στην υλοποίηση δράσεων βελτίωσης της επιχειρησιακής συνεργασίας και της αποτελεσματικότητας των εμπλεκόμενων φορέων, σε περιπτώσεις φυσικών, τεχνολογικών και ανθρωπογενών καταστροφών και παράλληλα, στην ανάπτυξη κοινής μεθοδολογίας αντιμετώπισης κινδύνων από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με ιδιαίτερη έμφαση στα πλημμυρικά φαινόμενα.
Η χρηματοδότηση του έργου ΠΛΗΜΜΥΡΙΣ περιλαμβάνει:
• την προμήθεια ειδικών οχημάτων διάσωσης / παρέμβασης / υποστήριξης και κατάλληλου εξοπλισμού πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών (αντλίες) και,
• την προετοιμασία και εφαρμογή κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα συντονισμού, οργάνωσης, διαχείρισης ρίσκου ομάδων σε περιπτώσεις σοβαρών επεισοδίων από μεγάλες καταστροφές (επιχειρησιακή ετοιμότητα).

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει αναλάβει να υλοποιήσει το Πρόγραμμα Συνεργασίας εκ μέρους της Ελλάδας, με στόχο την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των επεμβάσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι σχεδιάζουν και επιχειρούν σε επεισόδια κινδύνου για την περιβαλλοντική και πολιτική προστασία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο...

Σε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του δικτύου προχωρά...

Από το χωράφι στο πιάτο του τουρίστα...

“Ο τοπικός παραγωγός και το προϊόν του πρέπει να...

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο...

Σε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του δικτύου προχωρά...

Από το χωράφι στο πιάτο του τουρίστα...

“Ο τοπικός παραγωγός και το προϊόν του πρέπει να...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Κυριακή 29 Μαρτίου

Σε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του δικτύου προχωρά...

Φρίκη στην Ηλεία: Βρέφος 10 μηνών με δαγκωματιές, κατάγματα και εγκαύματα – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις

Ιδιαίτερη αναστάτωση έχει προκαλέσει η υπόθεση του 10 μηνών...