Λασίθι: Κινητοποιήσεις και αποχή από τις εκλογές για τους εργάτες γης προαναγγέλλουν οι αγρότες της Ιεράπετρας

Κινητοποιήσεις και αποχή από τις επικείμενες εθνικές εκλογές προαναγγέλλουν οι αγρότες της Ιεράπετρας αν δεν δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν αναφορικά με την μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες, στην οποία έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι αγρότες για την εξασφάλιση των απαιτούμενων εργατικών χεριών για τις καλλιέργειές τους.

Το θέμα συζητήθηκε χθες στην εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας στην οποία συμμετείχε πλήθος αγροτών. Όπως αποφασίστηκε, οι αγρότες δίνουν προθεσμία 15 ημερών στην κυβέρνηση “ώστε να διευθετήσει οριστικά τα ζητήματα που σχετίζονται με την μετάκληση εργατών γης ΠΤΧ (Πολιτών Τρίτων Χωρών). Τα ζητήματα είναι καταγεγραμμένα πριν από ένα χρόνο, έχουν ενημερωθεί το σύνολο των Αρμόδιων (και Μη) Υπουργείων όπως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός“, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Μετά την παρέλευση του 15ημέρου και εφόσον δεν έχουν δοθεί λύσεις θα προβούν, όπως αναφέρουν, στις ακόλουθες ενέργειες:

– Χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητος για την περιοχή της Ιεράπετρας (και όχι μόνο) ο οποιοσδήποτε βουλευτής, ανεξαρτήτως πολιτικής παράταξης, γιατί η ευθύνη για αυτή την κατάσταση βαραίνει τους πάντες.

– Δηλώνουν την πρόθεσή τους για μαζική αποχή από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

– Οργανώνουν κινητοποιήσεις και δράσεις στο πλαίσιο των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης.

“Τα παραπάνω αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία και είναι η τελευταία προειδοποίηση / ενημέρωση προς την Πολιτεία για ουσιαστικές λύσεις ΤΩΡΑ, σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα“, καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι των αγροτών της Ιεράπετρας.https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.