Λευτέρης Αυγενάκης: Εισαγγελική έρευνα για το επεισόδιο στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ημερομηνία:

Προκαταρκτική έρευνα για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.
Αντιμέτωπος και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες θα βρεθεί ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης μετά την παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά από καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠαΣοΚ- ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Το επεισόδιο, όπως είναι γνωστό, έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν ο πρώην υπουργός χειροδίκησε κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου όταν ήθελε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο παρά το γεγονός ότι η πτήση είχε κλείσει.

Για την ολοκλήρωση της έρευνας σε περίπτωση που ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να καλέσει τον καταγγελλόμενα βουλευτή με την ιδιότητα του υπόπτου οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης ,τότε θα απαιτηθεί όπως προβλέπει ο νόμος απόφαση της Βουλής για την άρση της ασυλίας του.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σεισμόπληκτοι Αρκαλοχωρίου: Ζητούν ένταξη στο «Καθεστώς Περιοχών...

Προτάσεις προσαρμογής στις ιδιαιτερότητες της περιοχής από τον Σύλλογο...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σαββατοκύριακο 31 Μαΐου...

Ο Αντιδήμαρχος Τάσος Τσατσάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Σεισμόπληκτοι Αρκαλοχωρίου: Ζητούν ένταξη στο «Καθεστώς Περιοχών...

Προτάσεις προσαρμογής στις ιδιαιτερότητες της περιοχής από τον Σύλλογο...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σαββατοκύριακο 31 Μαΐου...

Ο Αντιδήμαρχος Τάσος Τσατσάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

“Διπλή” δημοσιογραφική απεργία στις 5 και 12 Ιουνίου – Τα αιτήματα του κλάδου

Οι δημοσιογράφοι της χώρας προχωρούν σε απεργία στις 5...

Ρέθυμνο: Καθημερινή παρακολούθηση των διαθέσιμων νερών για να «βγει» το καλοκαίρι

Σε νέα κρίσιμα δεδομένα έχει μπει η διαχείριση του...

Συνταγματικός ο νόμος 5089/2024 για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Η μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε κατά...