Λυγαριά: Ακόμα ανασύρουν αυτοκίνητα από τον βυθό της θάλασσας

Ημερομηνία:

Έντεκα ημέρες συμπληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου μετά την φονική πλημμύρα στην Αγία Πελαγία και η θάλασσα παραμένει γεμάτη αυτοκίνητα και φερτά υλικά με τέσσερις δύτες να καταδύονται στο βυθό από όπου έχουν ανασύρει από δίκυκλα, μέχρι λάστιχα και ολόκληρες πόρτες.

Ειδικότερα, με τη βοήθεια των δυτών ανασύρθηκε σήμερα αυτοκίνητο από τη θάλασσα στο Παλαιόκαστρο. Τα ορμητικά νερά το παρέσυραν στη θάλασσα την ημέρα της φονικής πλημμύρας και εκεί παρέμεινε μέχρι που το εντόπισαν οι δύτες. Με τη βοήθεια φορτωτή στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε στη στεριά, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Η θάλασσα από το Παλαιόκαστρο μέχρι την Αγία Πελαγία έχει μετατραπεί σε ένα «νεκροταφείο» αυτοκινήτων και υπολογίζεται ότι περίπου 30 οχήματα έχουν διαλυθεί από τη μανία της φύσης. Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στο Παλιόκαστρο μάλιστα βολιδοσκοπούν την πιθανότητα να κινηθούν συντονισμένα για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Την ίδια ώρα δότες καταδύθηκαν εκ νέου στα νερά της Αγίας Πελαγίας που μοιάζουν με χωματερή. Ανέσυραν ένα μηχανάκι… λάστιχα αυτοκινήτων και πόρτες. Στη συνέχεια ακολούθησε η επιχείρηση απομάκρυνσης των οχημάτων που δημιουργούν μια απόκοσμη εικόνα στην άλλοτε ειδυλλιακή παραλία της Λυγαριάς. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ανασυρθούν τα οχήματα που κατέληξαν στο βυθό.

Παράλληλα συγκινητικό μήνυμα στήριξης προς τον δήμο Σητείας από τον δήμαρχο του Μοντέγκο Μπέυ, Λι Ροι Ουίλιαμς και τους συνεργάτες του. Ο Τζαμαϊκανός πολιτικός απευθύνθηκε στον δήμαρχο Σητείας, μεταφέροντας του την αλληλεγγύη των συμπολιτών του, στον απόηχο της θεομηνίας που χτύπησε και τη Σητεία.

Όπως ανέφερε: «Εκφράζουμε την θλίψη και την στήριξη μας στην πόλη της Σητείας και ολόκληρη την Κρήτη για τον πόνο και τις απώλειες που προκάλεσε η πλημμύρα της 15ης Οκτωβρίου. Οι σκέψεις μας είναι κοντά σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Η παραπάνω πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Μοντέγκο Μπέυ σχετίζεται με την αδελφοποίηση των δήμων Σητείας και Μοντέγκο Μπέυ, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στην Σητεία.

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος...

Σε ηλικία 98 ετών πέθανε ο Γιώργος Καραμαλάκης, πατέρας...

Ένας αιώνας ζωής με αβέβαιο μέλλον στην...

Γιατί οι νέοι δεν την προτιμούν - Το Cretalive...

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος...

Σε ηλικία 98 ετών πέθανε ο Γιώργος Καραμαλάκης, πατέρας...

Ένας αιώνας ζωής με αβέβαιο μέλλον στην...

Γιατί οι νέοι δεν την προτιμούν - Το Cretalive...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-3: Το «πάρτι» του Ελ Κααμπί και το πρώτο «χτύπημα» Μουζακίτη

Ο μαροκινός «κίλερ» γιόρτασε το νέο του συμβόλαιο με...

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων – «Πρωταθλητές» στις αυξήσεις τα νησιά

Εντατικοί έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων Εκτεταμένους ελέγχους σε πρατήρια υγρών...