Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Προκαλεί και πάλι η Τουρκία με τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Ημερομηνία:

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη δημοσίευση φωτογραφιών όπου εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος μπροστά από ένα χάρτη στον οποίο η Τουρκία κατέχει το μισό Αιγαίο κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:
«Οι προκλητικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται αμείωτες και διαρκώς κλιμακούμενες. Ήδη η τουρκική πλευρά στέλνει και τέταρτο πλοίο ερευνών στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ενώ οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου της Ελλάδος συνεχίζονται καθημερινά. Πρόσφατα η τουρκική πλευρά είχε εμφανίσει χάρτες με τους οποίους για να ενώσει την τουρκική ΑΟΖ με την αντίστοιχη της Αιγύπτου και της Λιβύης εξαφάνιζε την Κύπρο, τα Δωδεκάνησα, το Καστελόριζο και την Κρήτη.
Ενώ πριν λίγες μέρες ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε μπροστά από χάρτη που το μισό Αιγαίο παρουσιάζεται σαν μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας». Ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των προκλητικών και επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας. Μία ακόμη ενέργεια της Τουρκίας που απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα μίας γειτονικής χώρας της Ελλάδος που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.
Οι θαλάσσιες περιοχές γύρω από τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο μέχρι και τα ανατολικά της Κρήτης περιλαμβάνονται στο χάρτη αυτό σαν τουρκική «Γαλάζια Πατρίδα».
Οι συνεχείς προκλήσεις της τουρκικής ηγεσίας δεν καθιστούν απλώς την Τουρκία ως μία χώρα που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες αλλά την καθιστούν ως μία χώρα «ταραξία», αποσταθεροποιητικό παράγοντα σε μία ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη.

Ερωτάται η Επιτροπή:
– Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας –μίας υπό ένταξη χώρας- που εμφανίζει σειρά χαρτών που είτε εξαφανίζουν νησιά της Ελλάδος και την Κυπριακή Δημοκρατία είτε εμφανίζουν το μισό Αιγαίο να ανήκει στην Τουρκία;»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διακρίθηκε με 11 βραβεία στα Sports Marketing...

Δυναμική ήταν η παρουσία του ΟΠΑΠ, για ακόμη μια...

Πέφτουν δημοσκοπικά βρίσκουνε λεφτά, ψάχνουν απαλλαγή για...

Και ξαφνικά, δίνουν μεζεδάκι από το success story για...

Διακρίθηκε με 11 βραβεία στα Sports Marketing...

Δυναμική ήταν η παρουσία του ΟΠΑΠ, για ακόμη μια...

Πέφτουν δημοσκοπικά βρίσκουνε λεφτά, ψάχνουν απαλλαγή για...

Και ξαφνικά, δίνουν μεζεδάκι από το success story για...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η πρώτη αναγνώριση αποζημίωσης από το Δημόσιο για παρενέργεια εμβολιασμού κατά της Covid-19

Πρόκειται για ασθενή ο οποίος προσβλήθηκε από το σπάνιο...

Επιστρέφει κανονικά στα καθήκοντα του ο γνωστός γυναικολόγος, τον οποίο είχε παύσει ο υπουργός

Το Διοικητικό Εφετείο Χανίων έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής...

Λίπος στην κοιλιά: Ο «ένοχος» και πώς θα τον αντιμετωπίσετε

Είναι κοινό μυστικό ότι η περίμετρος της μέσης… απλώνει...

Ένωσε Κρήτη και Μακεδόνες η γιορτή του Αγίου Νικήτα στις Σέρρες

Ξεχωριστή αίσθηση από τις αναφορές του προεξάρχοντος Αρχιεπισκόπου Κρήτης...