Μανώλης Συντυχάκης:Για τα οξυμένα προβλήματα των αλιέων του Νομού Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι ψαράδες του Νομού Ηρακλείου. Όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, τη στιγμή που το λειτουργικό κόστος έχει ανέβει δραματικά, ενώ πληρώνουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων και ενώ το εισόδημά τους έχει συρρικνωθεί, χρεώνονται και με τέλη κυκλοφορίας για τα σκάφη τους.
Άλλο ένα οικονομικό βάρος είναι και τα τέλη ελλιμενισμού στο αλιευτικό καταφύγιο Ηρακλείου, που πληρώνουν όλα τα σκάφη, μέχρι και τα πιο μικρά (παραδοσιακά σκαριά). Κι ενώ οι αλιείς βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, τα τέλη όχι μόνο έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2022, αλλά μπαίνει ως καταληκτική ημερομηνία εξόφλησής τους η 31-3-2023, με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (Ο.Λ.Η.). Ταυτόχρονα, ο Ο.Λ.Η. επιβάλλει στους ψαράδες χαράτσι για την ανέλκυση-καθέλκυση των σκαφών, την οποία πραγματοποιούν οι ίδιοι και όχι οι υπηρεσίες του Ο.Λ.Η.. Ακόμα, ζητά υπερημερίες από την πρώτη στιγμή που θα βγει το σκάφος στη στεριά για τη συντήρησή του.
Αγανάκτηση επίσης προκαλεί η τιμολόγηση του νερού για το πλύσιμο των αλιευμάτων, με 6 ευρώ το κυβικό μέχρι πρότινος και τώρα, μετά τις διαμαρτυρίες των ψαράδων, με 3,5 ευρώ, καθώς και η δυσβάσταχτη κοστολόγηση του ρεύματος.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες κατεπείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση:
– Για την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας στα σκάφη των βιοπαλαιστών ψαράδων και την μείωση από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (Ο.Λ.Η.) των τελών ελλιμενισμού και κατάργησή τους για τα παραδοσιακά σκαριά,
– Για την μη χρέωση για νερό και ρεύμα και την κατάργηση τελών για την ανέλκυση-καθέλκυση των σκαφών καθώς και των υπερημεριών για τις ημέρες που το σκάφος είναι στη στεριά για τη συντήρησή του.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Πασχαλινά Παζάρια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του...

Με μεγάλη συμμετοχή και διάθεση προσφοράς, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη...

Βασίλης Σπανάκης: “Προχωρούν οι διαδικασίες για τα...

Για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την ανέγερση...

Ηράκλειο:Πασχαλινά Παζάρια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του...

Με μεγάλη συμμετοχή και διάθεση προσφοράς, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη...

Βασίλης Σπανάκης: “Προχωρούν οι διαδικασίες για τα...

Για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την ανέγερση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαρία Πετραντωνάκη – Καλογερή : Ο ρόλος του οικογενειακού γιατρού και οι προοπτικές μεταρρύθμισης

Η οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα σε σύγκριση...

Στο Μεγάλο Αρσενάλι το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» Χανίων

Στα Χανιά και συγκεκριμένα στο εμβληματικό Μεγάλο Αρσενάλι θα...

Δήμος Ρεθύμνης:Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών ευχαριστεί τοπικές επιχειρήσεις για την προσφορά τους.

Θερμές ευχαριστίες καταθέτει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Ρεθύμνης...