Νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 17 τόνων από την Ελλάδα στη Συρία

Ημερομηνία:

Μία ακόμα αποστολή ανθρωπιστικού υλικού προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας είναι έτοιμη προς αναχώρηση, καθώς αύριο, αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο Neptune Odyssey με προορισμό τη Βηρυτό, κάνει γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών.

Η παραλαβή του υλικού στη Βηρυτό και η οδική μεταφορά του προς τη Συρία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου.

«Η Ελλάδα με αισθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στις ανάγκες των γειτονικών λαών για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η αυριανή αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών που ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών ως προς τον συντονισμό της οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού προς τις πληγείσες από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023 περιοχές» διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υλικό, βάρους 17 τόνων, περιλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα και αποτελεί τμήμα της αρωγής των Ελλήνων πολιτών που συγκέντρωσε ο δήμος Αθηναίων.

Το πλοίο για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, προσφέρεται αφιλοκερδώς από την εταιρεία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, ιδιοκτησίας Μελίνας Τραυλού, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών

Η παραλαβή του υλικού στη Βηρυτό και η οδική μεταφορά του προς τη Συρία θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου. Το υλικό, βάρους 17 τόνων, περιλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα και αποτελεί τμήμα της αρωγής των Ελλήνων πολιτών που συγκέντρωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Το πλοίο για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προσφέρεται αφιλοκερδώς, από την εταιρεία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, ιδιοκτησίας Μελίνας Τραυλού.

Η Ελλάδα με αισθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στις ανάγκες των γειτονικών λαών για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Η αυριανή αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών που ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών ως προς τον συντονισμό της οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού προς τις πληγείσες από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023 περιοχές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ευτυχία Σαβιολάκη πρόεδρος στην Παγκρητική Ομοσπονδία...

Το Σαββατο 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των...

Αναμνηστικό νόμισμα για τη Μάχη της Κρήτης...

Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Αυστραλίας στον αμυντικό...

Η Ευτυχία Σαβιολάκη πρόεδρος στην Παγκρητική Ομοσπονδία...

Το Σαββατο 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των...

Αναμνηστικό νόμισμα για τη Μάχη της Κρήτης...

Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Αυστραλίας στον αμυντικό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Eurovision 2026: Πότε θα γίνει η πρώτη πρόβα της Ελλάδας

Ο Ακύλας με το «Ferto» αναμένεται να διαγωνιστεί στον...

Η Ευτυχία Σαβιολάκη πρόεδρος στην Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης

Το Σαββατο 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των...

Αναμνηστικό νόμισμα για τη Μάχη της Κρήτης έβγαλαν οι Αυστραλοί

Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Αυστραλίας στον αμυντικό...

Νέα γονιδιακή μελέτη ξαναγράφει την ιστορία της καταγωγής των ανθρώπων

Ανατρέπεται η θεωρία του ενός βασικού προγονικού πληθυσμού. Για δεκαετίες...