Νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 17 τόνων από την Ελλάδα στη Συρία

Ημερομηνία:

Μία ακόμα αποστολή ανθρωπιστικού υλικού προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας είναι έτοιμη προς αναχώρηση, καθώς αύριο, αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο Neptune Odyssey με προορισμό τη Βηρυτό, κάνει γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών.

Η παραλαβή του υλικού στη Βηρυτό και η οδική μεταφορά του προς τη Συρία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου.

«Η Ελλάδα με αισθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στις ανάγκες των γειτονικών λαών για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η αυριανή αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών που ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών ως προς τον συντονισμό της οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού προς τις πληγείσες από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023 περιοχές» διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υλικό, βάρους 17 τόνων, περιλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα και αποτελεί τμήμα της αρωγής των Ελλήνων πολιτών που συγκέντρωσε ο δήμος Αθηναίων.

Το πλοίο για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, προσφέρεται αφιλοκερδώς από την εταιρεία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, ιδιοκτησίας Μελίνας Τραυλού, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών

Η παραλαβή του υλικού στη Βηρυτό και η οδική μεταφορά του προς τη Συρία θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου. Το υλικό, βάρους 17 τόνων, περιλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα και αποτελεί τμήμα της αρωγής των Ελλήνων πολιτών που συγκέντρωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Το πλοίο για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προσφέρεται αφιλοκερδώς, από την εταιρεία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, ιδιοκτησίας Μελίνας Τραυλού.

Η Ελλάδα με αισθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στις ανάγκες των γειτονικών λαών για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Η αυριανή αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών που ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών ως προς τον συντονισμό της οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού προς τις πληγείσες από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023 περιοχές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο...

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται οι λιμενικές αρχές στο...

Θρίλερ με βρέφος στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη δικηγόρος...

Δίωξη για εμπορία ανθρώπων. Ένας 48χρονος μαζί με μία 20χρονη...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο...

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται οι λιμενικές αρχές στο...

Θρίλερ με βρέφος στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη δικηγόρος...

Δίωξη για εμπορία ανθρώπων. Ένας 48χρονος μαζί με μία 20χρονη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο Κυριακή

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται οι λιμενικές αρχές στο...

Θρίλερ με βρέφος στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη δικηγόρος και 20χρονη μητέρα

Δίωξη για εμπορία ανθρώπων. Ένας 48χρονος μαζί με μία 20χρονη...

Ηράκλειο: Την Τρίτη η κηδεία της Λουίζας Καλοκαιρινού – Η επιθυμία της οικογένειάς της

Βαρύ πένθος για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό Την απώλεια...

Μεσόγειο «ψηφίζουν» οι Ευρωπαίοι: Ταξίδια με «πυξίδα» την ασφάλεια και το χαμηλό κόστος

Η νότια Ευρώπη αναδεικνύεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή της σεζόν. Ισχυρή...