Νέο κεφάλαιο στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία και εμπλοκή δεκάδων βουλευτών αναμένονται τον Ιούλιο

Ημερομηνία:

Οι πρώτες μέρες του Ιουλίου φέρνουν στην επικαιρότητα νέες εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με πληροφορίες να αναφέρουν πως αναμένεται νέα δικογραφία από τις Βρυξέλλες. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία χειρίζεται τουλάχιστον πέντε ακόμα υποθέσεις που σχετίζονται με την ίδια υπόθεση.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο «βαρύς» παράγοντας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος, παρά τις ευθύνες που του αναλογούν και το διαρκές φιάσκο της ανώτατης ελληνικής δικαιοσύνης, παραμένει σιωπηλός, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στο μείζον ζήτημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ των υπό διερεύνηση προσώπων περιλαμβάνονται τουλάχιστον δύο υπουργοί, με σχετικές αναφορές που φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την Κρήτη. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό είναι η ένδειξη για τη συμμετοχή σχεδόν 48 βουλευτών, εκ των οποίων τα δύο τρίτα ανήκουν στο κυβερνών κόμμα.

Επιπλέον, περίπου το ένα τέταρτο των βουλευτών που εμπλέκονται προέρχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το υπόλοιπο από διάφορα άλλα κόμματα. Σίγουρα, το επόμενο διάστημα θα τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα της άδειας άρσης ασυλίας για τους συγκεκριμένους βουλευτές. Η διαδικασία αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις, καθώς η άρση ασυλίας θα γίνεται κατά περίπτωση και όχι ομαδικά, καθιστώντας τις συνεδριάσεις της Βουλής ιδιαίτερα απαιτητικές μέσα στο καλοκαίρι.

Οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες και το καλοκαίρι αναμένεται να σημαδευτεί από συνεχή πολιτική αναταραχή, καθώς οι έρευνες προχωρούν και νέα πρόσωπα μπαίνουν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε χρόνο...

Τα πιο σημαντικά στοιχεία του νέου νομοσχεδίου. Μεγαλύτερη ευελιξία και...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανησυχία για τις επιδοτήσεις – Κατακραυγή...

Λάθη και περικοπές στην τελευταία πληρωμή των αγροτών και...

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε χρόνο...

Τα πιο σημαντικά στοιχεία του νέου νομοσχεδίου. Μεγαλύτερη ευελιξία και...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανησυχία για τις επιδοτήσεις – Κατακραυγή...

Λάθη και περικοπές στην τελευταία πληρωμή των αγροτών και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το ΙΤΕ σε ανοιχτό διάλογο με την Κοινωνία

Σειρά εκδηλώσεων από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Ποικίλες νέες...

Ραγδαία αύξηση των σεξουαλικών νοσημάτων στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί σχετικά με...