Nέος σταθμός Ζωής στην ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου

Ημερομηνία:

Για πρώτη φορά στην Υγειονομική περιφέρεια της Κρήτης επεκτείνονται οι δραστηριότητες της Τοπικής Ομάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) και στον τομέα του Εθελοντισμού.

Πιο συγκεκριμένα η ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου επιστρατεύει τους εργαζόμενους της στην εκστρατεία για την ενημέρωση των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και παράλληλα πραγματοποιεί δειγματοληψίες Σιέλου στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της στο Γάζι.

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών αποτελεί θεραπεία εκλογής για συγκεκριμένους τύπους λευχαιμίας. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση είναι η ύπαρξη κατάλληλου συμβατού δότη, μία διαδικασία κατά την οποία λαμβάνεται απλώς λίγο δείγμα σιέλου από τον δότη. Στην περίπτωση που βρεθεί συμβατός ο δότης, τότε και η διαδικασία λήψης του μοσχεύματος πραγματοποιείται με ιδιαίτερη ευκολία μέσω του περιφερικού αίματος στην Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση ή αναισθησία.

Οι μελλοντικοί Εθελοντές Δότες της Περιοχή του Μαλεβιζίου θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν δείγματα σιέλου στα πλαίσια της 1ης Αιμοδοσίας Μαλεβιζίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης στο κέντρο υγείας Μοιρών...

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή...

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο...

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...

Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης στο κέντρο υγείας Μοιρών...

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή...

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο...

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το φρούτο που ρίχνει σάκχαρο, χοληστερόλη και αδυνατίζει

Το μήλο είναι ένα «όπλο» όταν το εντάξουμε στη...

Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης στο κέντρο υγείας Μοιρών μετά το αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή...

Ξενάγηση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο...

Γι’ αυτό δεν υπάρχουν βουνά στη Γη με ύψος μεγαλύτερο από 9.000 μέτρα

Τι αναφέρει καθηγητής γεωλογίας. Το Έβερεστ υψώνεται στα 8.849 μέτρα...