Νίκος Ηγουμενίδης: Ο κ.Μητσοτάκης δίχασε και απέτυχε στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για την αποτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας ασκεί μέσω του τοπικού τύπου της Κρήτης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης βλέπει μόνο προσωπική ευθύνη των πολιτών και υπονομευτικό δάκτυλο του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση», και αναφέρει σειρά πτυχών που συνετέλεσαν μέχρι και σήμερα στην απουσία σχεδιασμού από πλευράς της Κυβέρνησης, στην δυσπιστία ενός τμήματος της κοινωνίας στον εμβολιασμό και την επακόλουθη καθυστέρηση στην υγειονομική θωράκιση της χώρας.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής κρούει μέσα από το άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» τον κώδωνα του κινδύνου και για την απουσία μηχανισμού που να καταγράφει το τείχος ανοσίας στον πληθυσμό: «Δεν υπάρχει σήμερα κανένας αξιόπιστος μηχανισμός που να έχει ενεργοποιηθεί και να καταγράφει το πραγματικό τείχος ανοσίας που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Βέβαια, αυτό φυσικά δεν είναι έκπληξη, αφού σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας δεν υπήρξε κανένας μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης. Είναι όμως ζήτημα που οφείλουμε από τώρα – εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα – να θέσουμε επιτακτικά. Τόσο ως υποχρέωση σε όσους έχουν εμβολιαστεί, όσο όμως και για την θωράκιση όλων των πολιτών», αναφέρει ο βουλευτής.

Ειδική έμφαση αποδίδει ο ίδιος «στα αντιφατικά μηνύματα που εξέπεμψε η Κυβέρνηση στις απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν τον κόσμο και αφορούν τον εμβολιασμό σε καταστάσεις όπως κύηση, θηλασμός, χρόνια νοσήματα, χρόνιες θεραπείες, ιστορικό θρομβοεμβολικού επεισοδίου, πρόσφατη νοσηλεία για κάποιο οξύ πρόβλημα υγείας, χρόνια ανοσοκατασταλτική θεραπεία». Όπως σημειώνει ο βουλευτής, «όλα αυτά συνέβαλαν στην ενίσχυση της αμφιβολίας και σκεπτικισμού με τον οποίο αντιμετωπίζει τον εμβολιασμό σημαντικό τμήμα της κοινωνίας. Όλο αυτό το έδαφος, αποτελεί το καλύτερο θρεπτικό υλικό, για την «επώαση» νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού, παράλληλα με την εξάπλωση και την αμφισβήτηση».

Συγκεκριμένα για την Κρήτη, ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει ότι δεν άνοιξαν όλα τα αρχικώς σχεδιασμένα εμβολιαστικά κέντρα και από την αρχή και ο μόνος που δεν εξυπηρετήθηκε ήταν ο πολίτης. «Για τον εμβολιασμό, το σύστημα έστελνε τους κατοίκους των Αστερουσίων στη Χερσόνησο, τους κατοίκους της Μεσσαράς στα νοσοκομεία του Ηρακλείου (σιγά μην ασχοληθεί η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ με την επιπλέον επιβάρυνση της λειτουργίας των νοσοκομείων), τους κατοίκους της Βιάννου στο Καστέλλι και τη Χερσόνησο και τους κατοίκους του Oροπεδίου Λασιθίου στο Κέντρο υγείας Καστελλίου». Και ρωτά ο ίδιος με νόημα: ««Αλήθεια, ο «άριστος» που το σχεδίασε, εκτός των ασκήσεων επί χάρτου όπου το Οροπέδιο Λασιθίου απεικονίζεται δίπλα στο ΚΥ Καστελλίου, άραγε δοκίμασε να κάνει με το ΚΤΕΛ το δρομολόγιο Οροπέδιο Λασιθίου – Καστέλλι και επιστροφή, και να πει και σε μας πόσος χρόνος χρειάζεται και κατά πόσο είναι δυνατό να γίνεται αυτή η διαδρομή;»».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογραμμίζει ότι «αντί να ενώσει τη χώρα και τους πολίτες στο θέμα της πανδημίας, η σημερινή Κυβέρνηση κατόρθωσε και πάλι να διχάσει. Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε να οικοδομήσει ένα κοινό μέτωπο και ένα κλίμα εμπιστοσύνης ως θα όφειλε». Προσθέτει ότι «η αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης της ΝΔ, αποδεικνύεται πλέον τρανταχτά μέσα από τις παλινωδίες που διόγκωσαν ένα αντι-εμβολιαστικό κλίμα και υποδαύλισαν την αντίδραση μιας σημαντικής μερίδας συμπολιτών που είτε αρνούνται, είτε διστάζουν να κλείσουν ραντεβού για εμβόλιο. Οι εικόνες πολιτών να διαδηλώνουν ενάντια στο εμβόλιο και στα μέτρα που ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης, το σύνολο των εκδηλώσεων του αντιεπιστημονικού σκοταδισμού αποτυπώνουν ανάγλυφα την αποτυχία της σημερινής Κυβέρνησης».

«Το παγκόσμιο μήνυμα της πανδημίας», αναφέρει ο βουλευτής, «δεν είναι λιγότερο Δημόσιο Κράτος ή λιγότερη Δημόσια Υγεία. Συμβαίνει το αντίθετο: Είναι το ισχυρό σύστημα υγείας για την υπεράσπιση όλων των πολιτών εκείνο που μόνο έβαλε πλάτη στην υπεράσπιση της υγείας. Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης και όσοι επενδύουν στον διχασμό της κοινωνίας, βρίσκονται ξανά στη λάθος πλευρά της ιστορίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.