Ο Κ. Λαγουδάκης Επιθεωρητής Αστυνομίας της Νοτίου Ελλάδας

ω

Ο Κ. Λαγουδάκης Επιθεωρητής Αστυνομίας της Νοτίου Ελλάδας

Άρχισε χθες το πρωί ο κύκλος των αλλαγών στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της ΕΛ.ΑΣ., μέσω των ετήσιων κρίσεων των ανώτατων αξιωματικών.

Μετά την απόφαση για την ανανέωση της θητείας του Κρητικού αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη, θετική ήταν η αξιολόγηση και των δύο άλλων Κρητικών αντιστράτηγων, του Ανδρέα Δασκαλάκη και του Κωνσταντίνου Λαγουδάκη οι οποίοι διατηρούνται στον βαθμό που κατέχουν.

Ο Ανδρέας Δασκαλάκης παραμένει μάλιστα στη θέση του υπαρχηγού του Σώματος, ενώ ο Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, από προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τοποθετείται γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Από τους τέσσερις αντιστράτηγους που κρίθηκαν, “κόπηκε” μόνο ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο οποίος αποστρατεύεται αποχωρώντας από τη θέση του επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.

Σύμφωνα μ ε το σχετικό Δελτίο Τύπου: «Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

  • Ανδρέας Δασκαλάκης, ως Υπαρχηγός του Σώματος.
  • Κωνσταντίνος Σκούμας, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
  • Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.»

Ενώ, το δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τις κρίσεις των αντιστρατήγων αναφέρει: «Υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, και τη συμμετοχή δύο αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε τους κατωτέρω αντιστράτηγους Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Διατηρητέους τους:

  • – Ανδρέα Δασκαλάκη
  • – Κωνσταντίνο Σκούμα
  • – Κωνσταντίνο Λαγουδάκη.

Ευδόκιμα τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας.»

Ακολούθησαν αργά το απόγευμα οι κρίσεις για τους υποστράτηγους της ΕΛ.ΑΣ., με τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης Αντώνη Ρουτζάκη και τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Νοτίου Αιγαίου Σήφη Κανακουσάκη να διατηρούνται στον βαθμό τους.

Οι κρίσεις συνεχίστηκαν με την κρίση των ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας:

Τα σχόλια είναι κλειστά.