Ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Την επισημοποίηση της επίσκεψής του στην Ελλάδα έκανε ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ανακοίνωσε πως θα επισκεφτεί τη χώρα μας, ενώ θα ταξιδέψει σε Κύπρο και Μάλτα.

Όπως είχε γίνει γνωστό το προηγούμενο διάστημα, ο πάπας αποδέχτηκε την επίσημη πρόσκληση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, με την επίσκεψή του να πραγματοποιείται πιθανότατα εντός του Σεπτεμβρίου.

Η πρόσκληση είχε απευθυνθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον κ. Φραγκίσκο, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Το παρασκήνιο της επίσκεψης
Όπως έγραφε ο «Βηματοδότης», η Πρόεδρος είχε ενημερώσει και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι προσκάλεσε τον Πάπα στην Ελλάδα.

Για να έρθει όμως ο πάπας στη Ελλάδα (για τρίτη φορά από την εκλογή του) υπήρξε ένα πολιτικό-θρησκευτικό παρασκήνιο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνήσει προ μηνών στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, αλλά και την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης και προσωπικά του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Η κ. Σακελλαροπούλου είχε ευχαριστήσει τότε τον Πάπα για τις υποστηρικτικές του δηλώσεις ζητώντας του να ασκήσει και αυτός, από την πλευρά του, όλη του την επιρροή ώστε να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη, προκειμένου η τουρκική ηγεσία να ανακαλέσει την απόφασή της και να επαναφέρει την Αγία Σοφία σε καθεστώς προστατευόμενου μνημείου:

«Η απόφαση αυτή πληγώνει βαθιά όσους θεωρούν ότι το κορυφαίο αυτό σύμβολο της Χριστιανοσύνης ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και απομακρύνει την Τουρκία από τις αξίες του κοσμικού κράτους και τις αρχές της ανεκτικότητας και του πλουραλισμού» είχε επισημάνει τότε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Δήλωση Νικολάου Παπαδάκη (Παπαδή), γενικού διευθυντή...

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Γιώργο Αγοραστάκη. Έναν άνθρωπο...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Mε επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 12η εθελοντική αιμοδοσία που...

Χανιά:Δήλωση Νικολάου Παπαδάκη (Παπαδή), γενικού διευθυντή...

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Γιώργο Αγοραστάκη. Έναν άνθρωπο...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Mε επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 12η εθελοντική αιμοδοσία που...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γαύδος: Το “παρθένο διαμάντι” του Νότιου Κρητικού Πελάγους

Μόνη στη μέση του πουθενά! Το απέραντο γαλάζιο του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Αυγούστου

Ποια είναι τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 24...