Ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης στις τελετές παράδοσης – παραλαβής της SEDM και SEEBRIG

Ημερομηνία:

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχο κ. Φραγκίσκο Λελούδα ΠΝ, παρέστη σήμερα, 31 Αυγούστου 2023, στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στο Κουμάνοβο της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας και αφορούσαν στην παράδοση – παραλαβή της Προεδρίας της Πολιτικοστρατιωτικής Επιτροπής της Αμυντικής Υπουργικής Διαδικασίας των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης Politico – Military Steering Committee (PMSC – SEDM/CC), από τη Βουλγαρία στη Ρουμανία, καθώς και της Διοίκησης της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης South–Eastern Europe Brigade (SEEBRIG), από την Ελλάδα στην Αλβανία.
Στην τελετή παρέστησαν, ο Υφυπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας καθώς και οι Υφυπουργοί Άμυνας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Βόρεια Μακεδονία κ. Σοφία Φιλιππίδου, εκπρόσωποι Διπλωματικών Αποστολών, Ακόλουθοι Άμυνας και Στρατιωτικές Αντιπροσωπείες των κρατών-μελών της SEDM.
Στο περιθώριο των τελετών, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε συναντήσεις με ομολόγους του των συμμετεχουσών χωρών και αντάλλαξαν απόψεις επί διμερών θεμάτων, με έμφαση σε ζητήματα αμυντικής συνεργασίας.
Μετά το πέρας των τελετών, ο κ. Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση (on camera):
«Με χαρά συμμετείχα σήμερα, μαζί με συναδέλφους Υφυπουργούς Άμυνας και εκπροσώπους των κρατών της περιοχής, στις τελετές αλλαγής Διοικήσεως της Αμυντικής Υπουργικής Διαδικασίας και της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιονανατολικής Ευρώπης. Δύο πρωτοβουλιών που προωθούν τη συνεργασία μεταξύ των κρατών της περιοχής στον αμυντικό τομέα, ενισχύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα και αμβλύνουν τα διλήμματα ασφαλείας που για πολλές δεκαετίες απασχολούσαν τους λαούς μας. Ιδιαίτερη, δε, τιμή αποτελεί για την Ελλάδα το γεγονός ότι Έλληνες Ανώτατοι Αξιωματικοί άσκησαν τη διοίκηση της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας τα τρία τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας σημαντικό έργο και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συνεργασίας με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου για την προώθηση της σταθερότητας στη περιοχή.
Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών που προωθούν την περιφερειακή συνεργασία και ασφάλεια, ενώ στηρίζει διαχρονικά την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής, ενθαρρύνοντας τις προσπάθειες εκπλήρωσης των απαιτούμενων, προς τούτο, προϋποθέσεων.
Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τον απερχόμενο Έλληνα Διοικητή της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο κ. Ευάγγελο Μητρούτσικο,για τις αξιέπαινες προσπάθειές του να αναβαθμίσει τον ρόλο της Ταξιαρχίας.»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μια ακόμη προανακριτική – παρωδία απλώς θα...

Η κυβέρνηση θα πρέπει αναλογιστεί ότι το διακύβευμα είναι...

«Για τη μαμά Ρωσία» – Τι είπε...

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν όλες οι επικοινωνίες του...

Μια ακόμη προανακριτική – παρωδία απλώς θα...

Η κυβέρνηση θα πρέπει αναλογιστεί ότι το διακύβευμα είναι...

«Για τη μαμά Ρωσία» – Τι είπε...

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν όλες οι επικοινωνίες του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Καρύδια στο πρωινό: Το “μυστικό όπλο” για καλύτερη μνήμη και υγεία εγκεφάλου

Η σημασία ενός υγιεινού πρωινού για την ενεργοποίηση του...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...