«Οι γιατροί δεν είναι θίασος για να περιοδεύουν»- Κινητοποιήσεις αύριο στο Βενιζέλειο

Ημερομηνία:

Η λύση-μπάλωμα που βρήκε η 7ης ΥΠΕ Κρήτης για να βγουν οι εφημερίες του Ιουνίου στο Βενιζέλειο με την συνδρομή αναισθησιολόγου από το ΚΑΤ και αναισθησιολόγων από το ΠΑΓΝΗ, χωρίς να υπάρχει πλάνο για το υπόλοιπο καλοκαίρι,δεν ικανοποιεί τους υγειονομικούς του νοσοκομείου.

«Στην σημερινή συνέλευση του χειρουργικού Τομέα,αποφασίσαμε ότι οι αυριανές κινητοποιήσεις θα γίνουν κανονικά,δεν είναι δυνατόν οι γιατροί να κάνουν περιοδείες από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, δεν είναι θίασος, χρειαζόμαστε μόνιμους αναισθησιολόγους» είπε στην «Π» διευθυντής χειρουργικής και μέλος της τριμελούς επιτροπής των γιατρών Γιώργος Κωστάκης.

Η αναισθησιολόγος του ΚΑΤ, θα κάνει μικρό αριθμό εφημεριών και του Πανεπιστημιακού μόνο 2,ωστόσο τα κενά που πρέπει να καλυφθούν αφορούν σε 21 εφημερίες.

Το βάρος θα πέσει ξανά στους ώμους των 4 αναισθησιολόγων του Βενιζελείου που όπως λένε,ακόμη και όταν αρρωστήσουν πρέπει να δουλέψουν,διαφορετικά δεν βγαίνει το πρόγραμμα των έκτακτων και τακτικών χειρουργείων.

Σύμφωνα με τον κ.Κωστάκη,οι διοικήσεις της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του νοσοκομείου, δεν έχουν σχέδιο για το πως θα βγουν οι εφημερίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο,που ο τουρισμός είναι στο πικ και το προσωπικό πρέπει να πάρει άδεια για να ξεκουραστεί.

«Το «πάμε και βλέπουμε», χωρίς να υπάρχει σοβαρός προγραμματισμός δεν βοηθάει την λειτουργία ενός μεγάλου νοσοκομείου όπως είναι το Βενιζέλειο»,είπε στην «Π» ο χειρούργος.

«Ούτε δύο χρόνια δεν έχουν περάσει από το συλλαλητήριο των 5.000 ανθρώπων για τη στήριξη του Βενιζελείου και η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά επιδεινώνεται καθημερινά, με τραγικές συνέπειες για την ασφάλεια των ασθενών και την υγεία των εργαζομένων».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων και προκηρύσσει στάση εργασίας αύριο, Πέμπτη 29 Μαΐου, από τις 07:00 έως τις 11:00 π.μ., με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου στις 09:00.

Σήμερα στο Βενιζέλειο υπάρχουν 3 κλειστές κλίνες ΜΕΘ και λειτουργούν 4 χειρουργικά τραπέζια από τα 8.

Λείπουν 39 Ειδικευμένοι Ιατροί και άλλοι τόσοι ειδικευόμενοι. «Η κατάσταση στο Βενιζέλειο είναι μη αναστρέψιμη χωρίς γενναία και άμεση πολιτική παρέμβαση»,τονίζει η Ένωση Εργαζομένων.

PATRIS.GR

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παράταση για τις παλιές ταυτότητες – Ποιους...

Παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2027 δόθηκε στη χρήση...

Πανελλαδικές 2026: Πού και πώς διαμορφώνονται οι...

Ο πήχης για την εισαγωγή στις πιο δημοφιλείς με...

Παράταση για τις παλιές ταυτότητες – Ποιους...

Παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2027 δόθηκε στη χρήση...

Πανελλαδικές 2026: Πού και πώς διαμορφώνονται οι...

Ο πήχης για την εισαγωγή στις πιο δημοφιλείς με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Hράκλειο:Βαρύ πένθος για την Αντιγόνη Ανδρεάκη Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της

Βαρύ πένθος για την δημοσιογράφο Αντιγόνη Ανδρεάκη, που «έχασε»...

Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στο Δήμο Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, παρουσία των...

Ο Γιώργος Σαμπάνης ξεκινάει την καλοκαιρινή του περιοδεία από το Ρέθυμνο! Αύριο στη Φορτέτζα η μεγάλη συναυλία!

Γιώργος Σαμπάνης Καλοκαίρι 2026 Αύριο, Τετάρτη 15 Ιουλίου, ο αγαπημένος ερμηνευτής...