Όλγα Κεφαλογιάννη: «Η ατιμωρησία των κακοποιητών λειτουργεί αποτρεπτικά για τις γυναίκες»

Ημερομηνία:

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο φόβος.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

«Η βία εναντίον των γυναικών δυστυχώς υπάρχει κάθε μέρα, γυναίκες τη βιώνουν στην καθημερινότητά τους, πρέπει να είμαστε ακόμη πιο ευαισθητοποιημένοι. Από τις έρευνες καταγράφεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο φόβος, υπάρχει αίσθηση ατιμωρησίας του δράστη & αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά για τις γυναίκες», είπε αρχικά η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Υπάρχει αίσθηση ανοχής στην κοινωνία, δυστυχώς πολλές φορές η κοινωνία ανταποκρίνεται & δείχνει ενσυναίσθηση μόνο όταν έχουμε τραγικές καταλήξεις. Η πανδημία επέτεινε τα θέματα της βίας, όπως επίσης να μην ξεχνάμε ότι συνήθως, ο κακοποιητής έχει ήδη υπάρξει κι ο ίδιος θύμα κακοποίησης», συνέχισε η υπουργός Τουρισμού.

Η κακοποίηση και η απόκρυψη των γεγονότων
«Είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να μοιραστεί την κακοποίησή της ακόμη και με την καλύτερη της φίλη, την αδελφή της ή τη μητέρα της. Η κάθε μια από εμάς αξίζει να έχει ελευθερία, να μπορεί να κάνει τις δικές της επιλογές, δεν επιτρέπεται σήμερα μια γυναίκα να γίνεται θύμα των επίλογων της».

Η ανοχή της κοινωνίας
«Το βασικό ζήτημα για τις σύγχρονες μητέρες είναι να μην κάνουμε αναπαραγωγή των στερεοτύπων του παρελθόντος, για να μην υπάρξει η διαιώνισή τους. Έχοντας αγόρι και κορίτσι, είναι σημαντικό να μάθουν τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοκατανόηση, η ελευθερία επίλογων είναι δομική για την προσωπικότητα. Υπάρχουν στο μυαλό μου καταγεγραμμένες μειωτικές συμπεριφορές, το σημαντικό όμως είναι να προχωράς μπροστά, να μην αφήνεις να σε επηρεάσουν. Πράγματι, δεν θα έπρεπε κανείς να τολμάει να μιλήσει σε μια γυναίκα συνάδελφο με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι απευθύνεται σε έναν άντρα».

«Συμβαίνει ακόμη και σήμερα δημόσια να μιλάνε διαφορετικά σε μια γυναίκα και αυτό ακριβώς έχει να κάνει με την ανοχή της κοινωνίας», κατέληξε η κ. Κεφαλογιάννη.

Εάν είσαι θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς, δώσε το σήμα σου, δυνάμωσε τη φωνή σου!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μία ευχή από εσένα, μία ακόμη από...

Τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ επιστρέφουν για 12η χρονιά, συνεχίζοντας...

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Πετροπόλεμος...

Οι αγρότες έχουν προχωρήσει σε πολύωρους αποκλεισμούς στα τελωνεία...

Μία ευχή από εσένα, μία ακόμη από...

Τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ επιστρέφουν για 12η χρονιά, συνεχίζοντας...

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Πετροπόλεμος...

Οι αγρότες έχουν προχωρήσει σε πολύωρους αποκλεισμούς στα τελωνεία...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 10 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Μισθοί: Τι ψαλιδίζει το εισόδημα των Ελλήνων

Οι μισθοί και το κόστος διαβίωσης - Τι καταγράφει...

Οι απευθείας πτήσεις από Ινδία, Κίνα, Αμερική θα αλλάξουν τον τουριστικό χάρτη της Κρήτης

Το αεροδρόμιο αναμένεται να εξυπηρετεί 9,5-10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως...

Νέα προσαγωγή για την απόπειρα δολοφονίας του Γιάννη Λάλα

Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις...