Ώρα της Γης: Η Ακρόπολη «βυθίστηκε» στο σκοτάδι

Ποια άλλα μνημεία και αξιοθέατα αφιέρωσαν 60 λεπτά για την προστασία του πλανήτη
Έσβησαν τα φώτα της Ακρόπολης απόψε για την Ώρα της Γης.

Η Ακρόπολη και όλα τα μνημεία της Αθήνας , τα οποία συμμετέχουν στην καμπάνια της WWF, έσβησαν τα φώτα τους από τις 20:30 έως τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου (23/03).

Η Ακρόπολη σταδιακά σβήνει τα φώτα της

Εκατοντάδες αξιοθέατα, μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, βυθίστηκαν για μία ώρα στο σκοτάδι, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μας.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο ναός του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, ο Λευκός Πύργος, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο, το Κάστρο Άμφισσας, το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

Στην Ώρα της Γης συμμετείχε και η Βουλή σβήνοντας τα φώτα του κτιρίου της

Έσβησαν τα φώτα και στο Καλλιμάρμαρο

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε:
Εάν δεν σβήσατε τα φώτα σας στις 23 Μαρτίου, μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε άλλη μέρα.
Υιοθετήστε βιώσιμες συνήθειες στην καθημερινή σας ζωή, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, η ανακύκλωση και η μείωση της χρήσης πλαστικού.
Ενθαρρύνετε τους φίλους και την οικογένειά σας να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.
Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

«Αφιερώστε 60 λεπτά στη Γη» – Κάλεσμα της WWF
Σύμφωνα με τη WWF, η «Ώρα της Γης» όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, απευθύνει ένα κάλεσμα σε όλους, ένα μήνυμα αφιερωμένο στα δάση και την προστασία τους.

Απηύθυνε και φέτος ένα κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους της Γης να αφιερώσουμε 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιηθούν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα ενδυναμώσουν τη σχέση μας με τη φύση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.