Οροπέδιο Λασιθίου: Χωρίς χιόνια και με υψηλές θερμοκρασίες στην «καρδιά» του χειμώνα – Αδειάζουν οι λιμνοδεξαμενές

Ούτε νιφάδα χιονιού δεν έχει πέσει στην κορυφή της Δίκτης, γεγονός που χαρακτηρίζεται πρωτοφανές στα χρονικά από τον Δήμαρχο Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη, με τη συνεχιζόμενη καλοκαιρία να προκαλεί ανησυχία και στον αγροτικό κόσμο καθώς αδειάζουν οι λιμνοδεξαμενές οι οποίες αποτελούν ανάσα για τις καλλιέργειές τους

Οροπέδιο Λασιθίου: Χωρίς χιόνια και με υψηλές θερμοκρασίες στην «καρδιά» του χειμώνα – Αδειάζουν οι λιμνοδεξαμενές

Ασυνήθιστη χαρακτηρίζεται η φετινή καλοκαιρία στην καρδιά του χειμώνα στο Οροπέδιο Λασιθίου, το οποίο είχε ντυθεί στα λευκά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και για τρεις συνεχόμενους μήνες, οπότε τα εκχιονιστικά μηχανήματα δούλευαν ασταμάτητα, με την συνεχόμενη καλοκαιρία να προβληματίζει τους αγρότες καθώς αδειάζουν οι λιμνοδεξαμενές με τις συνέπειες να είναι ορατές στις καλλιέργειές τους, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κυριαρχεί φέτος η ηλιοφάνεια, με τους δημότες να ευελπιστούν στην αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με χιόνια και βροχοπτώσεις. Ο λευκός επισκέπτης δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνιση του, ενώ ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι δεν έχει πέσει ούτε νιφάδα χιονιού στη κορυφή της Δίκτης, σε υψόμετρο 2.148 μέτρων.

Οι ίδιοι εύχονται να χιονίσει άμεσα, καθώς το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού συμβάλλει όπως περιέγραψαν στην τοπική ανάπτυξη καθώς θα γεμίσουν οι λιμνοδεξαμενές ενώ παράλληλα θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο Οροπέδιο από οικογένειες και πολίτες που μαγνητίζονται από το λευκό τοπίο.

Ωστόσο αντί για χιόνι, απολαμβάνουν φέτος την ηλιοφάνεια και πίνουν το καφεδάκι τους, όχι δίπλα στην ξυλόσομπα αλλά σε εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, τρέμουν στο ενδεχόμενο εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννη Στεφανάκη να σημειώνει ότι «οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα».neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.