Όταν οι άντρες τελειώνουν γρήγορα, οι γυναίκες παθαίνουν …. στρες!

Όταν οι άντρες τελειώνουν γρήγορα, οι γυναίκες παθαίνουν …. στρες!

Μελέτη ψυχολόγων αποκαλύπτει πως, η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικό στρες στις γυναίκες, οι οποίες σε ποσοστό 40% πιστεύουν ότι, είναι πολύ σημαντικό για εκείνες να μπορούν να έχουν τον έλεγχο της σεξουαλικής ικανοποίησης του συντρόφου τους.

Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι διαπιστωμένο πως ταλανίζει τις σεξουαλικές ζωές εκατομμυρίων ανδρών ανά τον κόσμο, όμως, νέα έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που πολλές γυναίκες αισθάνονται, ότι δηλαδή δεν είναι μόνο οι άντρες που υποφέρουν!

Ελβετοί επιστήμονες κατέληξαν πως, η κατάσταση αυτή προκαλεί ψυχολογική πίεση επίσης και στις γυναίκες και αυτό όχι μόνο εξαιτίας της διάρκειας της συνουσίας.

Η Andrea Burri, κλινική ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, περιέλαβε στη μελέτη πάνω από 1500 γυναίκες, από Μεξικό, Ιταλία και Νότια Κορέα.

Ανακάλυψε λοιπόν ότι, το 40% αυτών, πιστεύουν πως, το να έχει τον έλεγχο της εκσπερμάτωσης μια γυναίκα, είναι πολύ σημαντικό για να είναι ικανοποιητική μια σεξουαλική επαφή, ενώ πολλές εξ αυτών αναφέρουν επίσης πως, η μικρή διάρκεια της συνουσίας προκαλεί σεξουαλική απογοήτευση.

Ωστόσο, για έναν περίεργο λόγο, η απογοήτευση των γυναικών φαίνεται να είναι κυρίως εστιασμένη στην εμμονή των ανδρών να καθυστερήσουν αυτή την πρόωρη εκσπερμάτωση όσο περισσότερο μπορούν και αυτό γιατί, όπως οι ίδιες σημειώνουν, οι άντρες ασχολούνται αποκλειστικά με τον εαυτό τους και όχι με τις επιθυμίες της γυναίκας που έχουν στο κρεβάτι στους!

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων γυναικών σημείωσε πως, το ικανοποιητικό σεξ δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη σεξουαλική επαφή, αλλά περιλαμβάνει επίσης φιλιά, χάδια και άλλες μορφές σεξουαλικής διέγερσης.

Πράγματα που άνδρες με αυτή την «αδυναμία» αγνοούν, μια και εγκλωβίζονται στο δικό τους ζήτημα.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως, εξαιτίας της απογοήτευσης που αισθάνονται οι γυναίκες από τη σεξουαλική τους ζωή σε τέτοιες περιπτώσεις, μακροπρόθεσμα, μπορεί να αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή με το σύντροφό τους, γεγονός που είναι πολύ πιθανό να βλάψει και τη σχέση του ζευγαριού.

Πηγή: https://www.govastileto.gr/

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.