Παναγιώτης Κουρουμπλής:Η προτροπή της κυβέρνησης είναι «κόψτε το λαιμό σας και κάντε μόνοι σας τα covid-test»

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του σήμερα, στο ραδιόφωνο του Alpha 989, και τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο, αναφέρθηκε στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση των οικιακών αυτοδιαγνωστικών (self) test από τον απλό κόσμο και όχι από εξειδικευμένο προσωπικό.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «δεν μπορεί τα συγκεκριμένα τέστ να τα κάνουν μόνα τους ακόμα και παιδιά», υπογραμμίζοντας ότι «στην Αγγλία απεδείχθη ότι τα εν λόγω τεστ δεν επέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα επειδή αφενός οι πολίτες δεν μπορούσαν να τα κάνουν μόνοι τους και αφετέρου δεν δηλώνονταν τα θετικά τεστ». Αναφερόμενος στην περίπτωση της Κύπρου είπε ότι «εκεί τελικώς δεν προχώρησε η εφαρμογή των εν λόγω τεστ δεδομένου ότι η χρήση τους δεν μπορεί να γίνει εύκολα από μη ειδικευμένο προσωπικό». Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ιχνηλάτησης τυχόν θετικών κρουσμάτων από τη χρήση των οικιακών τεστ και καμία πρόβλεψη για την ασφαλή απόρριψη των θετικών τεστ με συνέπεια να εγκυμονούνται περαιτέρω κίνδυνοι μεταδοτικότητας».

Εν συνεχεία ανέφερε: «Θα υιοθετήσω το άρθρο διευθυντή μεγάλης ιστοσελίδας με τίτλο “Κόψτε το λαιμό σας”, ότι δηλαδή αυτό που λέει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση στον κόσμο είναι κόψτε το λαιμό σας, αναλάβετε την ατομική ευθύνη και κάντε μόνοι σας τα τεστ. Κλείνοντας, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι στο μεγαλύτερο πνευμονολογικό νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας, το «Γ.Ν. Παπανικολάου» δεν έχει γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη ιατρού, διερωτώμενος ταυτόχρονα πως είναι δυνατόν ένας οφθαλμίατρος να καλείται να καλύψει καθήκοντα ιατρού ΜΕΘ.

*Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση των αυτοδιαγνωστικών οικιακών τεστ, αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Δευτέρα 12/4/2021.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ουγγαρία: Ιστορική ήττα Όρμπαν – Νίκη της...

Ιστορική πολιτική ανατροπή σημειώθηκε στην Ουγγαρία, όπου το αντιπολιτευόμενο...

Le Monde: Η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση κλυδωνίζεται...

Εκτός συνόρων ταξιδεύει το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ με μία από...

Ουγγαρία: Ιστορική ήττα Όρμπαν – Νίκη της...

Ιστορική πολιτική ανατροπή σημειώθηκε στην Ουγγαρία, όπου το αντιπολιτευόμενο...

Le Monde: Η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση κλυδωνίζεται...

Εκτός συνόρων ταξιδεύει το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ με μία από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ισραήλ: Σοκάρουν οι εικόνες με 68 Παλαιστίνιους στοιβαγμένους μέσα σε απορριμματοφόρο

Έντονο προβληματισμό προκαλεί υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών που αποκαλύφθηκε...

Σε εξέλιξη η μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα-Πως επηρεάζεται η Κρήτη-Δείτε τους χάρτες

Oι περιοχές που θα γίνουν πορτοκαλί. Ένα μέτριας έντασης επεισόδιο...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι αλλάζει για τους καταναλωτές με οφειλές που αλλάζουν πάροχο

Μέτρα για στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σε τροχιά άμεσων παρεμβάσεων για τον...