Πανελλαδικές εξετάσεις: Μηδενίστηκε γραπτό υποψηφίου στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο το οποίο χτυπούσε κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.

Πρώτη ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων και στο Ρέθυμνο μηδενίστηκε γραπτό υποψηφίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patris.gr, σε λύκειο του Ρεθύμνου ένας υποψήφιος πανελλαδικών εξετάσεων πήρε μέσα στην αίθουσα το κινητό του τηλέφωνο, κάτι το οποίο απαγορεύεται.

Την ώρα που όλοι ήταν συγκεντρωμένοι και έγραφαν τοο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας ακούστηκε ο ήχος κλήσης του κινητού του τηλεφώνου με αποτέλεσμα ο καθηγητής που επιτηρούσε την συγκεκριμένη αίθουσα να μηδενίσει το γραπτό του.

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο. Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι). Επίσης, μπλε ή μαύρο στυλό, μολύβι, γόμα και ξύστρα. Διευκρινίζεται, ότι το μολύβι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στις απαντήσεις, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά. Επίσης, αν χρειάζονται, γεωμετρικά όργανα. Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό. Ένα ρολόι χειρός αλλά όχι smartwatch.

Οι υποψήφιοι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια και σημειώσεις. Διορθωτικό υγρό ή ταινία (blanco). Κινητό τηλέφωνο και άλλα μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών και επικοινωνίας, υπολογιστικές μηχανές.

Τι ισχύει για τα κινητά

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, απαγορεύεται η κατοχή κινητού, έστω και απενεργοποιημένου, μέσα στην αίθουσα εξέτασης και συνιστά επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού. Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευση του στο Εξεταστικό Κέντρο φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, είναι υποχρεωμένος να το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Τι ζητούν ενόψει της ΔΕΘ οι...

Τι δηλώνουν οι πρόεδροι του ΕΒΕΗ και της ΟΕΣΚ. Όλος...

Μια μυσταγωγική βραδιά στο Ιδαίο Άντρο (βίντεο)

Ο Ψαρογιώργης και ο Γιάννης Αγγελάκας προσέφεραν μια μυσταγωγική...

Κρήτη: Τι ζητούν ενόψει της ΔΕΘ οι...

Τι δηλώνουν οι πρόεδροι του ΕΒΕΗ και της ΟΕΣΚ. Όλος...

Μια μυσταγωγική βραδιά στο Ιδαίο Άντρο (βίντεο)

Ο Ψαρογιώργης και ο Γιάννης Αγγελάκας προσέφεραν μια μυσταγωγική...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Τι ζητούν ενόψει της ΔΕΘ οι φορείς της αγοράς (βίντεο)

Τι δηλώνουν οι πρόεδροι του ΕΒΕΗ και της ΟΕΣΚ. Όλος...

Μια μυσταγωγική βραδιά στο Ιδαίο Άντρο (βίντεο)

Ο Ψαρογιώργης και ο Γιάννης Αγγελάκας προσέφεραν μια μυσταγωγική...

Πώς λειτουργούν τα Γραφεία Σεξουαλικής Υγείας – Ο ΕΟΔΥ ενημερώνει

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας, ο ΕΟΔΥ...

Νέες υπηρεσίες για άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας στα ΚΕΠ

Αναλυτικά οι έξι νέες υπηρεσίες που μπορούν πλέον να...