Ρέθυμνο: Παρουσιάστηκε η μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου – Χρηματοδοτήθηκε με 3 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδότησε με 3 εκ. ευρώ την μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου η οποία παρουσιάστηκε στα ανακαινισμένα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΤΕΕ/ΤΔΚ.

Στην εκδήλωση παρουσίασης παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος επεσήμανε την σημασία που αποκτά για την Κρήτη, η δημιουργία του Μουσείου στο Ρέθυμνο συμπληρώνοντας τις υποδομές των μεγάλων μουσείων της Κρήτης. Για το λόγο αυτό, όπως τόνισε, η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδότησε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» τις μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ περίπου.

«Έτσι, με την έγκριση της μουσειολογικής μελέτης, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την εκπλήρωση ενός οράματος για την πόλη του Ρέθυμνου. Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρεθύμνου, σε ένα προνομιακό σημείο της πόλης θα αποδώσει στις μελλοντικές γενιές ότι φύλαγε καλά κρυμμένο «στα σπλάχνα της» η γη αυτού του τόπου. Θα αποτελεί έτσι ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας και μια καθημερινή υπενθύμιση του καθήκοντος όλων μας, να μην ξεχνάμε, να μην κλείνουμε τα μάτια σε ότι μας κάνει υπερήφανους», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εκδόθηκε και ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση ...

Μόλις έντεκα ημέρες μετά την, εκ μέρους του...

Στην Αθήνα μεταβαίνει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης για...

Στην Αθήνα μεταβαίνει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης ...

Εκδόθηκε και ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση ...

Μόλις έντεκα ημέρες μετά την, εκ μέρους του...

Στην Αθήνα μεταβαίνει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης για...

Στην Αθήνα μεταβαίνει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης ...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ποιος είναι ο νέος ηγέτης των Φρουρών της Επανάστασης και τα βομβιστικά χτυπήματα που είχε οργανώσει

Ο Αχμάντ Βαχίντι διαδέχεται τον προηγούμενο διοικητή, Μοχάμαντ Πακπούρ,...

Έξαλλος με Ισπανία και Βρετανία ο Τραμπ – «Στο Ιράν σχεδόν τα πάντα έχουν καταστραφεί»

Για ποιο λόγο είναι ενοχλημένος ο Αμερικανός πρόεδρος με...

ΕΝΦΙΑ 2026: Ποιοι και πώς μπορούν να τον εξοφλήσουν σε περισσότερες από 12 δόσεις

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε- Οι προϋποθέσεις για τη...

Υπόθεση Καλλέργη: Στη φυλακή το ζευγάρι για την απάτη άνω του 1 εκατ. ευρώ

Στην προφυλάκιση της 50χρονης μεσίτριας και του 57χρονου συντρόφου...